Σάλος έχει προκληθεί από την πρωτόγνωρη απόφαση να καταργήσει το υπουργείο παιδείας το Γ4 ερώτημα του μαθήματος ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ στο οποίο εξετάσθηκαν οι μαθητές την Παρασκευή 25η Μαΐου

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Αναφέρομαι στην πρωτόγνωρη και άδικη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων του υπουργείου παιδείας, να καταργήσει το Γ4 ερώτημα του μαθήματος ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ στο οποίο εξετάσθηκαν οι μαθητές την Παρασκευή 25η Μαΐου 2012.
Η εν λόγω απόφαση είναι κατά της ισονομίας και αξιοκρατίας, αδικώντας του μαθητές που απήντησαν σωστά στο Γ4 ερώτημα.
Για πολλούς δε μαθητές που καταπιάστηκαν και έλυσαν σωστά το προαναφερόμενο ερώτημα λειτούργησε αρνητικά στην τελική απόδοση του γραπτού τους, αφαιρώντας πολύτιμο χρόνο για την λύση του τέταρτου θέματος (Δ), που πολλοί δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν μέσα στο χρονικό περιθώριο των 3 ωρών.
Ένας μαθητής λοιπόν που εξόδευσε τον χρόνο του και απάντησε στο Γ4 αλλά δεν του έφτασε ο χρόνος να απαντήσει στο Δ4 ξαφνικά βρίσκεται σε χειρότερη θέση από έναν άλλο μαθητή που παρέλειψε-δεν κατάφερε να απαντήσει το Γ4 αλλά είχε τον χρόνο να απαντήσει στο Δ4.
Με την ίδια λογική θα μπορούσε να αφαιρεθεί ένα άλλο θέμα γιατί εκ των υστέρων φάνηκε πολύ δύσκολο! Φανταστείτε τότε την έκπληξη την μαθητών που θα είχαν λύσει αυτό το δύσκολο θέμα.

Γενάτε λοιπόν η απορία αφού ο βαθμός του εκάστοτε γραπτού είναι σχετικός και όχι απόλυτος και έχει το νόημα της κατάταξης των μαθητών, προς τι αυτή η βιαστικά άδικη απόφαση της επιτροπής;

Η αδικία μεγεθύνεται όταν ήδη έχει βαθμολογηθεί και προσμετρηθεί το εν λόγω θέμα (Γ4) κατά την προφορική εξέταση της ειδικής κατηγορίας μαθητών (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) που αποτελεί το 10% του συνόλου των εξεταζομένων!!!

Παρακαλώ άμεσα ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων του υπουργείου σας, ως λανθασμένη και άδικη αφού ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.

Επιφυλάσσομαι κάθε δικαιώματος που μου δίνει ό Ελληνικό Σύνταγμα για την ίση αντιμετωπίσει στην αξιολόγηση των μαθητών και εν προκειμένω του γιού μου.

Ευχαριστώ,

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας
Κεντρικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΚΟΙΝ.: Συνήγορος του Πολίτη
Ένωση Ελλήνων Φυσικών
ΟΕΦΕ
ΜΜΕ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Μάιος, 2012, 12:12 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση


Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr