Τρέχει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 2.500 νέους επαγγελματίες

Αρχισε σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης 2.500 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών που προωθεί ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Το πρόγραμμα, συνολικού κόστους 60 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από τα αποθεματικά του κλάδου ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων ηλικίας 22-64 ετών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων θα ανέλθει συνολικά στα 2.500 πρόσωπα.

Η κάλυψη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

– 1.250 θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 22-32 ετών – 1.250 θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 33-64 ετών Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

– Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους ή μέχρι και 30 μέρες πριν από την έναρξη) και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης. – Να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

– Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους- μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

– Να διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

– Να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας από την 1/10/2009 και μετά.

Στο πρόγραμμα δύναται να υπαχθεί με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό 51% στο εταιρικό κεφάλαιο μέλος:

– Ομόρρυθμης Εταιρείας – Ετερόρρυθμης Εταιρείας, μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της – ΕΠΕ Επίσης δίνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης υπαγωγής στο Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών ηλικίας 22-64 ετών με τον διακριτικό τίτλο «Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών έτους 2009» και το επιχειρηματικό τους σχέδιο απορρίφθηκε από την Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, εφόσον ανακαλέσουν με δήλωσή τους τις ενστάσεις που δεν έχουν εξεταστεί μέχρι τις 17 Ιουνίου 2010 (ημέρα δημοσίευσης του συγκεκριμένου ΦΕΚ) και βελτιώσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στα σημεία που αφορούν στους λόγους απόρριψης και εφόσον τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας απόφασης πλην της ημερομηνίας έναρξης επιτηδεύματος.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 36 μήνες, ενώ το ποσό για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται σε 24.000 ευρώ.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΟΑΕΔ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Ιούλιος, 2010, 11:18 πμ. στις Κατηγορίες ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr