Σήμα κινδύνου από 6 νοσοκομεία λόγω ελλείψεων

Χωρίς γάζες και σύριγγες κινδυνεύουν να μείνουν 6 νοσοκομεία – Χωρίς γάζες, γάντια και σύριγγες κινδυνεύουν να μείνει 6 νοσοκομεία της χώρας καθώς τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε (Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών) αποφάσισαν να σταματήσουν τις παραδόσεις από αύριο σε νοσοκομεία με υπέρογκα χρέη.

Συγκεκριμένα από αύριο διακόπτουν τις παραδόσεις στα νοσοκομεία που παρουσιάζουν υπέρογκα ανεξόφλητα υπόλοιπα και μέχρι την πλήρη εξόφλησή των μελών του Συλλόγου.

Τα νοσοκομεία αυτά είναι:

Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ «Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
Γ.Ν.Α «ΣΩΤΗΡΙΑ»
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Επίσης όλα τα δημόσια νοσοκομεία από την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να πληρώνουν επιτόπου για την παραλαβή υλικών.

Οι προμηθευτές διαμαρτύρονται για τη συσσώρευση χρεών ενάμιση έτους και τα οποία φτάνουν τα 150 εκατ. ευρώ. Πολλά νοσοκομεία δεν έχουν ρευστότητα για να πληρώσουν τους προμηθευτές.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών, Θεόδωρος Δουρμούσογλου, είπε ότι τα χρέη του Δημοσίου ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, οι προμηθευτές έχουν πληρωθεί μόνο μερικούς μήνες για το 2010 και το 2011, ενώ για το 2012 δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.

«Δεν κάνουμε ούτε απεργία, ούτε εμπάργκο στην προμήθεια των υλικών, αλλά για πραγματική αδυναμία να εξασφαλίσουμε τα εμπορεύματα», τόνισε ο κ. Δουρμούσογλου και επεσήμανε ότι οι αποθήκες είναι άδειες, γιατί καμία εταιρία δε δέχεται να προμηθεύσει στην Ελλάδα επί πιστώσει.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Ιούνιος, 2012, 10:50 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr