Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου αναμένεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) να ταχυδρομήσει την πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών, 350.000 σημειώματα, εκ των οποίων τα επτά στα δέκα θα είναι χρεωστικά.

Μετά τις εκλογές και μέχρι τις 29 Ιουνίου, οι φορολογούμενοι που θα λάβουν το… ραβασάκι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του λογαριασμού, μέσα στον οποίο έχουν ενσωματωθεί ο πρόσθετος φόρος για τα εισοδήματα του 2011, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Μέχρι στιγμής έχουν ταχυδρομηθεί 260.000 «ξεχασμένα» σημειώματα του ΕΤΑΚ (Ενιαίο Τέλος Ακινήτων) του 2009 και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ξεκινά την αποστολή των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος.

Στο Υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η εικόνα των φορολογικών εσόδων θα βελτιωθεί αισθητά από το τέλος Ιουνίου με την πληρωμή των φόρων, των εισφορών και τελών και βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι οι φορολογούμενοι θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Όσον αφορά στα έσοδα του Μαΐου, αυτά φαίνεται πως κατέγραψαν υστέρηση άνω των 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο που είχε τεθεί. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών δηλώσεων βάζουν… φωτιά στα περισσότερα νοικοκυριά.

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω του Διαδικτύου για το ύψος των οφειλών τους προς το Δημόσιο. Η Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών ανέπτυξε μια νέα ειδική εφαρμογή, στον ηλεκτρονικό ιστότοπο link.minfin.gr/eidop, μέσω της οποίας κάθε φορολογούμενος μπορεί να δει αναλυτικά όλα τα ποσά που οφείλει -μη ληξιπρόθεσμα και ληξιπρόθεσμα- προτού αποσταλούν σ’ αυτόν ταχυδρομικά τα σχετικά εκκαθαριστικά σημειώματα ή πριν ξεκινήσουν οι «οχλήσεις» από την εφορία.

Η υπηρεσία έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν όλοι οι φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες του TAXISNET. Εισάγοντας το username και το password, που έχουν ήδη λάβει, θα οδηγούνται στην ιστοσελίδα που θα παρουσιάζει όλα τα ποσά των φόρων που οφείλουν -ληξιπρόθεσμα και μη- είτε αφορούν στα εισοδήματά τους είτε στην ακίνητη περιουσία τους κ.λπ..zougla.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Ιούνιος, 2012, 11:26 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr