Σε κέντρα ίδρυσης επιχειρήσεων αναβαθμίζονται τα ΚΕΠ

Στην αναβάθμιση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) προχωρά η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια περιορισμού της γραφειοκρατίας και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, τα ΚΕΠ εξελίσσονται σε καταστήματα μιας στάσης (one stop shops) για την αδειοδότηση επιχειρήσεων, ώστε να επιτύχουν την κατάργηση δεκάδων πιστοποιητικών που απαιτούνται για να δοθούν οι άδειες λειτουργίας τους. Ήδη σε πιλοτικό επίπεδο λειτουργεί ένα τέτοιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Καλαμαριά, το οποίο μάλιστα σκοπεύει να εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός στις 4 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Συνολικά η κυβέρνηση σε συνεργασία των υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Οικονομίας Λούκας Κατσέλη έχει προγραμματίσει την ίδρυση 51 ΚΕΠ δεύτερης γενιάς σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να απαιτείται πρόσληψη νέων υπαλλήλων ή η εγκατάστασή τους σε διαφορετικούς χώρους από τα ήδη υπάρχοντα ΚΕΠ που λειτουργούν σε κάθε νομό.

Απλώς, σύμφωνα με το σχέδιο, σε κάθε ένα από τα υπάρχοντα ΚΕΠ δημιουργείται ειδικός χώρος με δύο ειδικευμένους υπαλλήλους που θα είναι επιφορτισμένοι στην εξυπηρέτηση μόνον όσων επιθυμούν να ιδρύσουν μια νέα επιχείρηση.

Σημειώνεται πως με τον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Οικονομίας για την ίδρυση ΟΕ και ΕΕ, που δεν απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο, ως υπηρεσίες μιας στάσης θεσπίζονται τα Επιμελητήρια ή τα ΚΕΠ δεύτερης γενιάς και για τις ΕΠΕ και ΑΕ που απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο, ως υπηρεσία μιας στάσης θεσπίζεται ο συμβολαιογράφος.

Έτσι, τα ΚΕΠ θα αναλαμβάνουν να κάνουν όλες τις εργασίες για να δώσουν και νομική οντότητα και οικονομική ταυτότητα στις υπό ίδρυση επιχειρήσεις.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Ιούλιος, 2010, 10:07 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr