Ο απολογισμός της επίσκεψης Hans-Joachim Fuchtel στην Καστοριά

Ο Γερμανός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ. Hans-Joachim Fuchtel, εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση στην Ελλάδα επισκέφτηκε το Δήμο Καστοριάς την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή συνοδευόμενος από επίσημη αντιπροσωπεία της Γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, που αποτελούνταν από τον κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier, Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και τον κ. Frank Hämmerle, Περιφερειάρχης της Κωνστάντσας.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Γερμανού Υφυπουργού στην Καστοριά συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των κοινών ενδιαφερόντων για τη μελλοντική συνεργασία του Δήμου Καστοριάς με τη γερμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα για την εξυγίανση των υδάτινων πόρων, όπως είναι η λίμνη της Καστοριάς, τη βιολογική καλλιέργεια παραλίμνιων οπωρώνων και τον αγροτουρισμό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην περιοχή μας συμπεριλαμβανομένης επίσκεψης στο Λιμναίο Οικισμό του Δισπηλιού, στο Σπήλαιο του Δράκου και στην πλατεία Ντολτσό.

Σε συνέχεια αυτής της συνεργασίας θα ακολουθήσει Ελληνογερμανική συνάντηση πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση με θέμα «Περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα» που θα υλοποιηθεί στην πόλη μας από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2012 σε συνεργασία με το Ίδρυμα-Hanns-Seidel-Stiftung..

Θα συμμετάσχουν με ανακοινώσεις τους επιστήμονες, εκπρόσωποι ιδρυμάτων, κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες από την Ελλάδα και τη Γερμανία με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και παραδειγμάτων βέλτιστης πρακτικής ώστε να προαχθούν η αξιοποίηση αντίστοιχων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και οι δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς, όπως η  Τοπική Αειφόρος Ανάπτυξη – Εξυγίανση Υδάτινων Πόρων όπως η Λίμνη της Καστοριάς, η βιολογική καλλιέργεια παραλίμνιων οπωρώνων αλλά και ο Οικοτουρισμός.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Ιούνιος, 2012, 9:01 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr