ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη για τον κλάδο της γουνοποιίας

ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας – Δείτε τις κρίσιμες θέσεις της :

»Στο θέμα της εκτροφής γουνοφόρων ζώων που αναφέρθηκε ο κύριος Κασαπίδης, το Δεκέμβριο του 2001 η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή για την υγεία και την ευζωία των ζώων δημοσίευσε έκθεση για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που εκτρέφονται για τη γούνα τους στην οποία επισημαίνονται σημαντικότατα προβλήματα σχετικά με την ευζωία τους. Η έκθεση αυτή έδειξε ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή γουνοφόρων έχει ως αποτέλεσμα την πολύ υψηλή θνησιμότητα, σημαντικά προβλήματα νοσηρότητας, αδυναμία οστών λόγω έλλειψης άσκησης των ζώων, έντονες στερεοτυπικές συμπεριφορές για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δαγκώματα της γούνας ή ακόμα χειρότερα αυτοακρωτηριασμό της ουράς ή των άκρων. Είναι ξεκάθαρο ότι τα εκτροφεία γουνοφόρων δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να προσφέρουν ένα επαρκές και πολυσύνθετο περιβάλλον και η φυσιολογική συμπεριφορά των ζώων είναι αδύνατο να εκδηλωθεί μέσα σ’ αυτά. Υπ’ αυτό το πρίσμα εμείς δεν μπορούμε να δούμε την εκτροφή γουνοφόρων ζώων ως κτηνοτροφία, αλλά καθαρά ως μία βιοτεχνική εγκατάσταση».

Από τα πρακτικά της βουλής -“Οχι” ΣΥΡΙΖΑ στο ν/σ για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις . ΕΔΩ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Ιούνιος, 2012, 11:39 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη για τον κλάδο της γουνοποιίας”

 1. Animal

  Τα τεκμηριωμένα προβλήματα ευζωίας των εκτρεφόμενων γουνοφόρων ΔΕΝ είναι προσωπική άποψη όπως ΔΕΝ είναι και η σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Επιτροπής και είναι άξια επαίνου η αναφορά της κας Διώτη σε αυτά. Προφανώς όμως κάποιοι άλλοι υποψήφιοι βουλευτές δεν διακατέχονται από τέτοιου είδους ευαισθησίες και βιάζονται να υποστηρίξουν την κακοποίηση ζώων προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση σε ένα προοδευτικο κόμμα με οικολογικές ευαισθησίες όπως παρουσιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένουμε όλοι την επίσημη θέση του για τη γούνα. Και ο καθένας θα κριθεί όταν έρθει η ώρα του.

 2. Xanthi Mourati

  Οι δηλώσεις της κ. Διώτη ειναι προσωπική άποψη. Ο Συριζα οργάνωσε ημερίδα στην Καστοριά όπου παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του για τη γούνα και ΣΑΦΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. Οι θέσεις του θα παρουσιαστούν πιο εξειδικευμένα προσεχως. Η ΣΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗς ΓΟΥΝΟΠΟΙΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr