ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΧΡΙΣΜΑΤΑ

Περιοδείες µε… χρίσµατα αρχίζει την ερχόµενη εβδοµάδα ο Αντώνης Σαµαράς, επιχειρώντας να βάλει σε τροχιά ανάκαµψης τη Ν.Δ. πριν από τη ΔΕΘ και να αποφύγει εσωκοµµατικούς τριγµούς καθ’ οδόν προς τις κάλπες των δηµοτικών και περιφερειακών εκλογών, που αποτελούν και το πρώτο εκλογικό τεστ για τη νέα γαλάζια ηγεσία.

Επιτελικά κοµµατικά στελέχη αναφέρουν ότι έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν οριστικοποιηθεί οι επιλογές της Ν.Δ. για τις 13 περιφέρειες της χώρας και τους µεγάλους δήµους – τουλάχιστον της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Με αφετηρία την Ηπειρο, από όπου αρχίζει τη θερινή αντεπίθεσή της η Ν.Δ., ο κ. Σαµαράς αναµένεται να στείλει τα πρώτα µηνύµατα για τους υποψηφίους που προκρίνει, προκειµένου να δώσουν τη µάχη για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα στις 21 Ιουλίου και προεξοφλείται ότι άµεσα ή έµµεσα θα υποδείξει και το στέλεχος της Ν.Δ. που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου. Στη Ρηγίλλης θεωρούν ότι το κόµµα µπορεί να δώσει µε αξιώσεις τη µάχη στην Ηπειρο και προς την κατεύθυνση αυτή δεν αποκλείεται να προκριθεί η υποψηφιότητα κεντρικού κοµµατικού στελέχους. Με αυτό το σκεπτικό, κοµµατικές πηγές θεωρούν πιθανή την υποψηφιότητα του βουλευτή Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος Στ. Καλογιάννη, ενώ στην κούρσα για το γαλάζιο χρίσµα έχει µπει δυναµικά και ο απερχόµενος νοµάρχης Ιωαννίνων Αλ. Καρχιµάνης, ο οποίος έχει αρκετούς υποστηρικτές στα ηγετικά κλιµάκια της Ν.Δ. Ενδιαφέρον για τη θέση έχουν δείξει ακόµη οι νοµάρχες Αρτας Γ. Παπαβασιλείου και Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας.

Στη Μυτιλήνη
Επόµενος σταθµός του προέδρου της Ν.Δ. θα είναι στις 26 Ιουλίου η Μυτιλήνη και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Με δεδοµένα τα υψηλά ποσοστά της παραδοσιακής Αριστεράς στη συγκεκριµένη περιφέρεια, στη Ρηγίλλης εκτιµούν ότι εάν έχει διαµορφωθεί το φθινόπωρο ένα αντικυβερνητικό µέτωπο, τότε ο γαλάζιος υποψήφιος θα µπορούσε να βγει κερδισµένος στον δεύτερο γύρο, σε µία µονοµαχία µε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Αν η κοµµατική ηγεσία προκρίνει υποψήφιο περιφερειάρχη µε κοινοβουλευτική θητεία, προβάδισµα φέρεται να έχει ο ο πρώην βουλευτής Γ. Κοσµίδης.

Ισχυρή ωστόσο είναι η υποψηφιότητα για το γαλάζιο χρίσµα και του νοµάρχη Λέσβου Παν. Βογιατζή, ενώ στο κοµµατικό παρασκήνιο αρκετοί ποντάρουν και στην πρώην βουλευτή Λέσβου Χριστίνα Καλογήρου.

Για τις υπόλοιπες επιλογές της Ρηγίλλης το τοπίο παραµένει θολό, µε εξαίρεση την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Παν. Ψωµιάδη, και του Δήµου Αθηναίων, για τον οποίο προεξοφλείται η στήριξη στον Νικ. Κακλαµάνη. Κοµµατικές πηγές θεωρούν ότι έχει οριστικοποιηθεί και η επιλογή του βουλευτή και γραµµατέα προγράµµατος της Ν.Δ. Κων. Γκιουλέκα για τον Δήµο Θεσσαλονίκης και είναι θέµα ηµερών να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του.

Στην Αττική
Λόγο για επιλογή – έκπληξη, τέλος, κάνουν επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. για την πλέον κρίσιµη Περιφέρεια Αττικής, όπου θα ψηφίσει σχεδόν η µισή Ελλάδα. Στο κοµµατικό παρασκήνιο τα στοιχήµατα για µία πιθανή υποψηφιότητα των πρώην υπουργών κ.κ. Ευάγγ. Μεϊµαράκη ή Αρη Σπηλιωτόπουλου συνεχίζονται, ενώ δεδοµένο είναι και το ενδιαφέρον του νοµάρχη Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρή.

ΟΙΠΡΩΤΟΙΣΤΑΘΜΟΙ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα στις 21 Ιουλίου και πέντε ηµέρες αργότερα τη Μυτιλήνη

Οι µνηστήρες για τις περιφέρειες

ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ βασικοί αντίπαλοι είναι ο νοµάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δηµ. Δράκος και ο πρώην βουλευτής Γ. Μανώλης. Ενδιαφέρον εµφανίζονται να έχουν εκδηλώσει για την περιφέρεια και οι κ.κ. Π. Σκανδαλάκης και Π. Αδρακτάς.

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ δηλώνει «παρών» ο βουλευτής Νικ. Νικολόπουλος, ενώ υπό εξέταση βρίσκεται και η υποψηφιότητα του Γ. Κοντογιάννη, όπως και οι περιπτώσεις του πρώην περιφερειάρχη Σπ. Σπυρίδωνος και του πρώην βουλευτή Σπήλιου Λιβανού.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ βρίσκεται στο τραπέζι µία υποψηφιότητα του Αθ. Γιαννόπουλου, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως και ο νοµάρχης Φθιώτιδας Θ. Χειµάρας.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ σκληρή µάχη δίνουν ο νοµάρχης Τρικάλων Γ. Βλαχογιάννης και ο δήµαρχος Λάρισας Κ. Τζανακούλης, ενώ στην κούρσα συµµετέχει και ο πρώην βουλευτής Κων. Αγοραστός.

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ως βασικοί υποψήφιοι για το χρίσµα φέρονται ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης, ο νοµάρχης Κοζάνης Γ. Δακής και ο σαµαρικός δήµαρχος Γρεβενών Γ. Νούτσος, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις και για τον Χρ. Φώλια.

ΣΤΗΝ ΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και Θράκη κοµµατικοί παράγοντες θεωρούν βέβαιη την υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη του κ. Σαµαρά, Δηµ. Σταµάτη.

ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ έχει αρχίσει προεκλογικό αγώνα ο πρώην περιφερειάρχης Χαρ. Κόκκινος, προκαλώντας εσωκοµµατικές έριδες, ενώ δεν αποκλείεται µία υποψηφιότητα του Αν. Καραµάριου.

ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ισχυρή θεωρείται η υποψηφιότητα του νοµάρχη Ζακύνθου Διον. Γάσπαρου ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ προβάδισµα φέρεται να έχει ο πρώην βουλευτής Χανίων Εµµ. Βολουδάκης µε δεύτερη επιλογή τον Σερ. Τσόκα.

TA NEA

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Ιούλιος, 2010, 10:50 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr