Θέσεις της Μαρίας Αντωνίου για τους νέους αγρότες

M.Aντωνίου

Οι Νέοι Αγρότες είναι το αίμα που χρειάζεται επειγόντως η γερασμένη γεωργία μας. Είναι το μέλλον της αγροτιάς και κατ’ επέκταση η ελπίδα για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.
Για τα παιδιά αυτά, τους Νέους Αγρότες ηλικίας κάτω των 40 ετών, η Νέα Δημοκρατία προτείνει μια δέσμη μέτρων εφικτών, κοστολογημένων και συμβατών με τη νέα ΚΑΠ 2014 – 2020.
1. Στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων της νέας ΚΑΠ θα επιδιώξουμε την αύξηση της ενίσχυσης των Νέων Αγροτών για τα πρώτα πέντε χρόνια της γεωργικής τους δραστηριότητας, με ποσά από 40 εκατ. μέχρι 80 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 2% (σημερινό πλαφόν) έως 4% του δημοσιονομικού φακέλου (2 δις) με κριτήρια που θα καθορίζονται σε εθνικό και όχι ευρωπαϊκό επίπεδο.
2. Προωθούμε την εγκατάσταση χιλιάδων Νέων Αγροτών στην επόμενη προγραμματική περίοδο παρέχοντας πρίμ πρώτης εγκατάστασης μέχρι 50.000 ευρώ,κατοχυρώνοντας παράλληλα ικανοποιητικό αριθμό δικαιωμάτων για τους ίδιους. Παράλληλα, στα Σχέδια Βελτίωσης αυξάνουμε το ποσοστό της επιλέξιμης δαπάνης για έξοδα αδείας πρώτης κατοικίας και έξοδα αδείας αγροτικής εκμετάλλευσης κατά 10%.
3. Θα στηρίξουμε την ηλικιακή ομάδα των 40 – 50 ετών, που επιστρέφουν στη γεωργία λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα, με τη διεκδίκηση και αξιοποίηση μέχρι 1% του δημοσιονομικού φακέλου (2 δις) δηλαδή περίπου 20 εκατ. ευρώ.
4. Οι παραπάνω προτάσεις μας, σε συνδυασμό με την κατά προτεραιότητα άμεση πρόσβαση στα αναπτυξιακά μέτρα του Δεύτερου Πυλώνα της ΚΑΠ, δηλαδή, μικρά επιχειρησιακά προγράμματα έως 70.000 ευρώ (Leader, αγροτοπεριβαντολογικά, σχέδια βελτίωσης, οικοτεχνία κλπ), θα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την εγκατάσταση Νέων Αγροτών στη γεωργία και τη δημιουργία βιώσιμων εκμεταλλεύσεων, ιδιαίτερα σε προβληματικές περιοχές της χώρας μας που κινδυνεύουν από πλήρη εγκατάλειψη και αφανισμό
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Ιούνιος, 2012, 8:37 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr