Η γούνα και πάλι στο επίκεντρο. Είναι οι εκλογές και κάποιοι πάλι θυμούνται πως θα την σώσουν…….

Προσοχή στις πολλές περίεργες αλλά απλές προεκλογικές τοποθετήσεις για την γούνα με δήθεν επαναστατικές προτάσεις.

Επειδή είναι οι εκλογές και επειδή έχουμε θέματα εδρών, κάποιοι θυμούνται να δείξουν στον κόσμο το ξαφνικό ενδιαφέρον τους. Μόνο φυσικά καταγγέλλοντας γεγονότα και κυκλώματα χωρίς κανένα στοιχείο.

Οι καταγγελίες ορισμένων για βίζες,κυκλώματα,πράκτορες και τέτοια είναι απλά πυροτεχνήματα, δεν έχουν καμία βάση αφού δεν λένε ονόματα.

Με αφορμή τις τελευταίες καυτές τοποθετήσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Η. Διώτη ( όπου θα είναι μάλλον, αν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα σε κυβερνητική θέση – Υπουργείο περιβάλλοντος) έγιναν προσπάθειες από τοπικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ με ημερίδες και πολλά λόγια να αλλάξουν το κλίμα.

Αυτά δεν αλλάζουν εύκολα οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις στην βουλή μένουν. Οι επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες.

 

Τι είχε πει η Ηρώ Διώτη στη Βουλή στις 7 Μαρτίου 2012

Η Ηρώ Διώτη μιλώντας στη Βουλή τόνισε μεταξύ άλλων: «Στο θέμα της εκτροφής γουνοφόρων ζώων που αναφέρθηκε ο κύριος Κασαπίδης, το Δεκέμβριο του 2001 η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή για την υγεία και την ευζωία των ζώων δημοσίευσε έκθεση για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που εκτρέφονται για τη γούνα τους στην οποία επισημαίνονται σημαντικότατα προβλήματα σχετικά με την ευζωία τους.

Η έκθεση αυτή έδειξε ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή γουνοφόρων έχει ως αποτέλεσμα την πολύ υψηλή θνησιμότητα, σημαντικά προβλήματα νοσηρότητας, αδυναμία οστών λόγω έλλειψης άσκησης των ζώων, έντονες στερεοτυπικές συμπεριφορές για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δαγκώματα της γούνας ή ακόμα χειρότερα αυτοακρωτηριασμό της ουράς ή των άκρων.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα εκτροφεία γουνοφόρων δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να προσφέρουν ένα επαρκές και πολυσύνθετο περιβάλλον και η φυσιολογική συμπεριφορά των ζώων είναι αδύνατο να εκδηλωθεί μέσα σ’ αυτά. Υπ’ αυτό το πρίσμα εμείς δεν μπορούμε να δούμε την εκτροφή γουνοφόρων ζώων ως κτηνοτροφία, αλλά καθαρά ως μία βιοτεχνική εγκατάσταση».

Και με 100 ημερίδες και άλλα τόσα κείμενα, μετά από αυτά δεν αλλάζει τίποτα……..

Αν η κ. Διώτη γίνει υπουργός περιβάλλοντος οι συνδικαλιστικοί φορείς της γούνας ας παν να την δουν και να ζητήσουν επιδοτήσεις,δάνεια,και χρηματοδοτήσεις για νέες μονάδες για την εκτροφή γουνοφόρων ζώων……

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Ιούνιος, 2012, 1:03 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Η γούνα και πάλι στο επίκεντρο. Είναι οι εκλογές και κάποιοι πάλι θυμούνται πως θα την σώσουν…….”

 1. animal

  Τι το κακό έχουν αυτά που είπε η κα Διώτη? Καταλαβαίνουμε ότι στους γουναράδες δεν αρέσει να λέγονται τέτοιες αλήθειες, αλλά που ακριβώς διαφωνείτε με αυτά που είπε η κα Διώτη? Υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος που μπορεί να ισχυριστεί ότι τα ζώα δεν ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΥΣΤΥΧΟΥΝ μέσα στα εκτροφεία? Νομίζετε ότι κάνετε κακό στο ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρεστε στις δηλώσεις της κας Διώτη όταν όλος ο κόσμος καταδικάζει την κακοποίηση των ζώων? Ξυπνήστε επιτέλους! Ο κόσμος αλλάζει!

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr