Η κίτρινη κάρτα του Ολάντ

Του Βασίλη Κωνσταντίνου –

΄Ολοι γνωρίζουμε την χρησιμότητα της κίτρινης κάρτας στο ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής προειδοποιεί έναν παίκτη ότι έχει υποπέσει σ΄ ένα παράπτωμα ,έκανε ένα αντικανονικό μαρκάρισμα ή κοινώς τον τονίζει « ¨Εχς ξιιφύγ». Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη φορά εγκαταλείπεις τον αγωνιστικό χώρο. Ο παίκτης  κουβαλά πάνω του ένα τεράστιο βάρος γιατί ξέρει ότι το επόμενο παράπτωμα είναι μοιραίο. Το παράδειγμα αυτό θυμήθηκα όταν είδα την συνέντευξη του προέδρου της Γαλλίας, του κυρίου Ολάντ . Σε παρόμοιο ρόλο ,σε ρόλο διαιτητή σήκωσε ψηλά ΄σ΄ όλους μας την κίτρινη κάρτα. Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο επιβεβαίωσε αυτό που  βλέπαμε καθημερινά σ΄ όλο τον ευρωπαϊκό τύπο . Την προειδοποίηση να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας. Αυτά που συμφωνήσαμε. Και η συνέπεια να μην το κάνουμε θα είναι η έξοδό μας από το Ευρώ. Από χθες  ένας φιλικός προς εμάς «διατητής « μας έχει «κιτρινίσει». «Ελληνες» είπε προσέξτε. «Υπάρχουν πολλοί που είναι έτοιμοι θα σας αποβάλλουν». « Και για να σας βοηθήσω εγώ και οι άλλοι που θέλουμε  πρέπει να παραμείνετε μέσα στο γήπεδο. Να μην «φάτε κόκκινη κάρτα». Κάντε ότι θέλετε παίξτε την Κυριακή στις εκλογές ,όπως θέλετε ,αλλά σας προειδοποίησα, να παίξετε σύμφωνα με τους κανόνες» Είναι φυσικό σ ΄ένα ζωντανό οργανισμό όπως είναι η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση  να αλλάζουν διαχρονικά  πολλά. Κανένας δεν πιστεύει ότι η συμφωνίες είναι απόλυτες είναι «κτισμένες». Είναι πολιτικιές αποφάσεις και εκφράζουν πολιτικές ισορροπίες που προκύπτουν μετά από τις εκλογές στα κράτη μέλη. Μπορούμε λοιπόν και εμείς να περιμένουμε  « παίζοντας  σύμφωνα με τους κανόνες» και να διεκδικήσουμε στο μέλλον καλύτερες συμφωνίες. Έχουμε  κουράσει με την αδυναμία μας να διαπραγματευτούμε σθεναρά ,να παλέψουμε για καλές συμφωνίες και μετά να τις τηρούμε. Χρειαζόμαστε εθνική ομοψυχία, προστασία των αδύναμων και κυρίως ένα ισοκαταμερισμό των βαρών . « Να νοιώθουν την ανάσα μας στις διαπραγματεύσεις», όπως λέμε στο ποδόσφαιρο το στενό μαρκάρισμα ,αλλά μετά την συμφωνία να νοιώθουν και  την σιγουριά ότι δεν τους κοροϊδεύουμε ,δεν τους ξεγελάμε .Δεν είμαστε εμείς  και οι απέναντι οι  Ευρωπαίοι. Είμαστε και εμείς Ευρωπαίοι. Εμείς και οι σύμμαχοί μας .Οι εταίροι μας, οι συνεργάτες μας. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Με τις διαφορές ,τα μαλώματα ,τις διεκδικήσεις αλλά οικογένεια.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Ιούνιος, 2012, 9:38 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr