Σαμαράς Βενιζέλος συμφώνησαν, θέτει όρους ο Κουβέλης

Πυρετός διαβουλεύσεων για τη νέα κυβέρνηση – Μια μεγάλη περιπέτεια για την πολιτική ζωή της χώρας, που σφραγίστηκε με την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και την ακυβερνησία του τελευταίου διμήνου, φαίνεται ότι μπορεί να τελειώσει μέχρι το βράδυ της Τρίτης, αν και παρουσιάζονται κάποιες δυστοκίες και καθυστερήσεις, που σχετίζονται με τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς η οποία εμφανίζεται τριχοτομημένη κατά την έναρξη των διερευνητικών εντολών (διαβάστε σχετικά εδώ)

Η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, αν και δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, είναι πλέον πιθανότερη από κάθε άλλη φορά, με δεδομένη τη διάθεση για συγκλίσεις ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το στοιχείο, που περιπλέκει την κατάσταση είναι το εάν θα συμμετάσχει τελικά στο σχήμα η Δημοκρατική Αριστερά, στο εσωτερικό της οποίας εκδηλώνονται τρεις τάσεις: Ναι υπό προϋποθέσεις, που είναι η άποψη του Φώτη Κουβέλη, «Ναι χωρίς όρους» και «Όχι χωρίς άλλη συζήτηση».

Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι το ΠΑΣΟΚ θέτει ως κύρια προϋπόθεση τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, ενώ σε όλα τα άλλα δεν ανακύπτει κάποιο σοβαρό εμπόδιο, όπως διαπιστώθηκε και στη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σοβαρό πρόβλημα για το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Παρότι υπάρχει έντονη διαφωνία πολλών βουλευτών – κυρίως της νεότερης γενιάς –για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να αποδέχεται την εξέλιξη αυτή και να αναλάβει τα ηνία της κυβέρνησης ο νικητής των εκλογών. Υπήρχαν κάποιες σκέψεις να προταθεί ο Σταύρος Δήμας ως μία λύση ευρύτερης αποδοχής για τη θέση του πρωθυπουργού, όμως δεν έχει φτάσει η συζήτηση σε τέτοιο σημείο. Παρακάμπτεται επίσης και η επιφύλαξη, που εξέφραζαν κάποιοι στην Ιπποκράτους για τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον ορισμένα έμπειρα και προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος θα αναλάβουν υπουργεία.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Ιούνιος, 2012, 9:07 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr