Γενναίο «κούρεμα» χρέους δανειολήπτριας στα Χανιά

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την υπαρ.128/2012  απόφασή του, δικαίωσε δανειολήπτρια , διαγράφοντας το χρέος της κατά 78% .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η εν λόγω δανειολήπτρια «κούρεψε» το χρέος της κατά 78% και διέσωσε τα περιουσιακά της στοιχεία.

Αναλυτικά: H δανειολήπτρια είναι έγγαμος , μητέρα με δύο ενήλικα παιδιά, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως «εποχική» ο σύζυγος της είναι άνεργος, είχε χρέη από πιστωτική, καταναλωτικό δάνειο, αλλά και επαγγελματικό χρέος , από επιχειρηματική πίστωση σύμβαση στον σύζυγο της ,που η δανειολήπτρια υπήρξε εγγυητής .

Η συνολική οφειλή της σε δύο Τράπεζες, ανέρχεται στο ποσό των 70.643,22 ευρώ.

Όπως γράφει το flashnews.gr η δανειολήπτρια, διέθετε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και αυτοκίνητο, αλλά το δικαστήριο έκρινε, την εξαίρεση τους από την εκποίηση, καθώς έκρινε ότι δεν θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω της μικρής εμπορικής τους αξίας.

Από το δικαστήριο κλήθηκε να πληρώσει σε μηνιαίες δόσεις επί τετραετία το ποσό των 15.359,52 Ευρώ, σε 48 δόσεις δηλ. έχουμε «διαγραφή» του ποσού των 55.359,52 Ευρώ.

Με την τόσο σημαντική απόφαση του το Ειρηνοδικείο Χανίων , όχι μόνο ,δέχτηκε την αίτηση της δανειολήπτριας ως βάσιμη και κατ ουσίαν, αλλά απέρριψε τις ενστάσεις ανειλικρινούς δήλωσης και καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος που προέβαλαν οι αντίδικες Τράπεζες, δίνοντας μια ανάσα και ένα κουράγιο στην οικογένεια αυτή, να συνεχίσουν την ζωή τους.

Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που συνέδραμε την δανειολήπτρια τόσο εξωδικαστικά με το οικονομικοτεχνικό της Επιτελείο, αλλά και δικαστικά, με τον συνεργαζόμενο με την ΄Ενωση δικηγόρο Χανίων, κ.Βροντάκη Γιώργο, για άλλη μια φορά νοιώθει δικαιωμένη και συνιστά στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να εντάσσονται στις ευνοϊκές διατάξεις του Ν.3869/2010, χωρίς φόβο , εμπιστευόμενοι τους εξουσιοδοτημένους από τον Νόμο φορείς για συνδρομή.newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Ιούνιος, 2012, 9:11 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr