Συνέντευξη της Μαρίας Αντωνίου στην εφημερίδα METRO

1. Πως κρίνετε την σύνθεση της κυβέρνησης Σαμαρά; Θεωρείτε ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που καλείτε να αντιμετωπίσει η χώρα μας το επόμενο διάστημα;

Κατ’αρχήν να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην κυβέρνηση. Ξέρουμε όλοι, ότι το έργο της είναι πολύ δύσκολο και ταυτόχρονα καθοριστικό για το μέλλον της πατρίδας μας. Στα πλαίσια αυτά, θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να τη στηρίξουμε, χωρίς γκρίνιες και δεύτερες σκέψεις. Με εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς του, με πνεύμα αλληλεγγύης και αίσθημα της ευθύνης που μας αναλογεί απέναντι στην πατρίδα και τους συμπολίτες μας, θεωρώ ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας.

2. Θεωρείτε εφικτή την επαναδιαπραγμάτευση των δύσκολων όρων του Μνημονίου, όπως στοχεύει η νέα κυβέρνηση;

Κοιτάξτε, ο Μπέρναρντ Σω έλεγε «εσείς βλέπετε κάτι και λέτε: «Γιατί;» Όμως εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ, και λέω: «Γιατί όχι;» Θέλω να πω δηλαδή, ότι τώρα που οι ξένοι βλέπουν ότι η χώρα έχει πλέον, έναν υπεύθυνο πρωθυπουργό, και μια σοβαρή κυβέρνηση που θα δουλέψει με πρόγραμμα και σχέδιο, όπως είναι, το κείμενο της συμφωνίας, μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι σίγουρα εφικτή και η επαναδιαπραγμάτευση και η τροποποίηση συγκεκριμένων όρων, που άλλωστε δεν ήταν και προς τη σωστή κατεύθυνση.

3. Αισθάνεστε ικανοποιημένη από την επανίδρυση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης; Κάποιοι το θεωρούν ως υπουργείο χωρίς λόγο ύπαρξης. Συμφωνείτε;

Σας λέω ανεπιφύλακτα ναι. Και γιατί ήταν προεκλογική μας δέσμευση, και επιτέλους αυτές πρέπει να τηρούνται, αλλά και γιατί, κυρίως, στους καιρούς που έρχονται έχει να παίξει σοβαρό εθνικό ρόλο. Ασφαλώς και τα προβλήματα της οικονομίας είναι σε πρώτο πλάνο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε ανοιχτά και εθνικά θέματα. Αυτοί λοιπόν που θεωρούν ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης, θα έπρεπε να δουν τις αντιδράσεις, κάποιων γειτόνων μας, για την ίδρυση του. Αυτές και μόνο, νομίζω ότι δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή μας.

4. Ποιες πιστεύετε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνηση;

Πιστεύω, ότι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, στα σημεία που ούτως ή άλλως απέτυχε, η στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων του λαού μας, που δοκιμάζονται πολύ σκληρά σήμερα, με συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και η τόνωση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, που μπορεί να μας οδηγήσει στην μείωση της ανεργίας, είναι τα πρώτα μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση.

5. Σας ανησυχεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, την ώρα που αυτή θα προσπαθεί να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά;

Κοιτάξτε, διαμορφώνεται σήμερα ένα σχήμα μάχης, με αιχμή του δόρατος την κυβέρνηση, για να καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Νομίζω ότι είναι στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, να επιλέξει αν θα συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια, ή αν θα συνεχίσει να δίνει μάχες οπισθοφυλακών. Η κοινωνία πάντως, θέλει ηρεμία και σταθερότητα για να τεθούν οι βάσεις της ανάπτυξης και όσοι ετοιμάζονται για θερμό καλοκαίρι καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Ιούνιος, 2012, 6:33 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr