26η Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Μήνυμα της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κας Μαριέττας Γιαννάκου.Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ  κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το πρόβλημα της καλλιέργειας, σύνθεσης, εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών μαστίζει το σύνολο του ανεπτυγμένου και μη κόσμου και δημιουργεί κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα στους νέους ανθρώπους. Οι μέχρι σήμερα προσπάθειες δεν πέτυχαν να εξαλείψουν το φαινόμενο αυτό σε καμιά χώρα του κόσμου, παρά την τεράστια διάθεση κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ιδιαίτερα στη χώρα μας η ταχύτητα εξάπλωσης της χρήσης ναρκωτικών συνοδευόμενη από την εγκληματικότητα που δημιουργείται, αλλά και τη μετάδοση ασθενειών, έχει υπερβεί κατά πολύ την αντίστοιχη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Πολιτεία για τη σταθεροποίηση, αλλά και μείωση του φαινομένου. Το γεγονός ότι μείζον θέμα στη χώρα μας είναι η αδυναμία της οικονομίας να εξασφαλίσει εισόδημα και βιοτικό επίπεδο σε όλους τους Έλληνες, δεν συνιστά λόγο για να θεωρηθεί δευτερεύουσας σημασίας το ζήτημα των ναρκωτικών. Η νέα κυβέρνηση που μόλις εγκαταστάθηκε καλείται να υπερβεί τα ειωθότα και να εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις υγειονομικές απαιτήσεις για τους χρήστες γεγονός που θα βοηθήσει στην αποσυμπίεση του συστήματος εμπορίας-χρήσης. Επίσης, απαιτείται άμεσα να εξασφαλιστεί με αυστηρότατους όρους, η απαλλαγή των φυλακών της χώρας από την κυκλοφορία ναρκωτικών και η υποδειγματική τιμωρία όσων κρατικών υπαλλήλων τυχόν μετέχουν σ’ αυτές τις ενέργειες.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών δεν είναι μόνο στις 26 Ιουνίου, αλλά κάθε μέρα που περνάει χωρίς να γίνεται ένα βήμα για να αλλάξουν τα πράγματα. Πρέπει να δουλέψουμε με το νου και την καρδιά για να δώσουμε ελπίδα στους νέους και τις οικογένειές τους, αλλά και μήνυμα στους εμπόρους ναρκωτικών ότι το Ελληνικό Κράτος θα δείξει μηδενική ανοχή στις έκνομες δραστηριότητές τους.»

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Ιούνιος, 2012, 6:53 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr