Σκληραίνουν τη στάση τους οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας

Με νέο γύρο κινητοποιήσεων απειλούν και πάλι οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Έπειτα από ένα μικρό «διάλλειμα» το τελευταίο δεκαήμερο στη διάρκεια του οποίου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας χορηγούσαν  φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ  – εξαιρουμένων των Αθηναίων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τις τελευταίες πέντε εβδομάδες-  ο ΠΦΣ αποφάσισε και πάλι να δώσει στα μέλη του το έναυσμα για  νέες κινητοποιήσεις τον Ιούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών του περασμένου Απριλίου.

Σε συνεδρίαση του το απόγευμα της Δευτέρας το προεδρείο του ΠΦΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία εκ νέου τη χορήγηση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς στους πολίτες  από την ερχόμενη Δευτέρα 2ηΙουλίου,  εφόσον δεν υλοποιηθεί η καταβολή των 120 εκατ. ευρώ προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας για τις φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, ο ΠΦΣ ζήτησε τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με τις νέες ηγεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό, οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας συγκαλούν την Τρίτη, Τρίτη, έκτακτη σύσκεψη.

 

Εκτός από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας κ.κ. Α. Λυκουρέντζο και Ι. Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Μ. Σαλμά, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλος, ο προέδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου και οι πρόεδροι των άλλων Ταμείων.

 

Σημειώνεται ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, κ. Χρήστος Κίττας είχε δεσμευτεί προς τον κλάδο των φαρμακοποιών ότι θα γίνει η αποπληρωμή του μήνα Απριλίου μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα. Σύμφωνα βεβαίως με την συμβατική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς η αποπληρωμή έπρεπε να είχε γίνει μέχρι και τις 23 Ιουνίου, αλλά τόσο ο πρόεδρος του ασφαλιστικού οργανισμού κ. Γεράσιμος Βουδούρης όσο και ο κ. Κίττας είχαν ζητήσει σε κάθε τόνο ανοχή από τον κλάδο δεδομένης της μειωμένης ρευστότητας του κρατικού κορβανά.

Κατά πληροφορίες, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την εξεύρεση των χρημάτων από τους αρμόδιους στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, ωστόσο είναι προφανές πως δεν πρόκειται για απλή διαδικασία. Στην παρούσα φάση πάντως και με το χρονικό περιθώριο να είναι ασφυκτικό η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί κυρίως στην καλή θέληση των φαρμακοποιών δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι του κλάδου πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Ιούνιος, 2012, 10:05 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr