Δύο νέοι φόροι στα ακίνητα

Από τον τέλος μέσω ΔΕΗ ως το ΕΤΑΚ τον ΦΑΠ και τα δημοτικά τέλη … χάνεται ο λογαριασμός με τους φόρους που υπάρχουν για τα ακίνητα. Η νέα κυβέρνηση βάσει της συμφωνίας των κομμάτων που την απαρτίζουν έχει πάρει απόφαση να αλλάξει το καθεστώς και όλοι οι φόροι να αντικατασταθούν από δύο νέους.

Ο στόχος είναι διπλός. Αφενός να λειτουργήσει επιτέλους το σύστημα καθώς αν εξαιρέσει κανείς τα δημοτικά τέλη και το χαράτσι όλοι οι υπόλοιποι φόροι μετά βίας εισπράττονται με κύρια ευθύνη του κράτους που ακόμη δεν έχει αποστείλει τα περισσότερα σημειώματα.

Συνολικά τα ακίνητα επιβαρύνονται με 40 φόρους αυτή τη στιγμή. Οι δυο νέοι φόροι θα συμπεριλάβουν το μεγαλύτερο μέρος αυτών.

Ουσιαστικά δεν θα πρέπει να αναμένεται μεγάλη φοροελάφρυνση για τους πολίτες. Ειδικά σε πρώτη φάση μάλλον καμία.

Ειδικά σε ότι αφορά στο περιβόητο χαράτσι που πληρώθηκε σε πρώτη φάση μέσω ΔΕΗ και τον ΦΑΠ που θα αντικατασταθούν από έναν νέο οι αλλαγές θα πρέπει να αποφέρουν στο κράτος τα ίδια έσοδα καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια … εκπτώσεων.

Ο δεύτερος φόρος θα αφορά στα σημερινά δημοτικά τέλη και άλλα τέλη που συνδέονται με τα ακίνητα, όπου επίσης δεν αναμένονται μεγάλες μειώσεις καθώς θα υπάρξει πρώτα απ’ όλα πρόβλημα στη χρηματοδότηση των δήμων.

Παράλληλα ανάλογα με την πορεία των εσόδων δεν αποκλείεται και αύξηση των αντικειμενικών αν και η κυβέρνηση θέλει να την αποφύγει καθώς η ήδη παγωμένη αγορά ακινήτων θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Ιούνιος, 2012, 12:38 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr