Τσίπρας: Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό

Ως κοινωνικό αγαθό το οποίο δεν είναι δυνατό να στερούνται τα νοικοκυριά, χαρακτήρισε το ηλεκτρικό ρεύμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά.

Για το θέμα των τιμολογίων ρεύματος, ο κ. Ζερβός επανέλαβε ότι η επιχείρηση δεν θα ζητήσει αυξήσεις, αλλά θα παρουσιάσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη θερινή περίοδο, οπότε η ζήτηση ρεύματος αυξάνεται εποχιακά.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Τσίπρας σημείωσε «ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται, δυστυχώς, στα όρια της οικονομικής ανέχειας με αδυναμία επιβίωσης. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας» και τόνισε ότι «για αυτά τα κομμάτια του πληθυσμού πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ούτως ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ζήτησε «από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, μιας επιχείρησης που έχει υψηλό δείκτη κοινωνικής ευθύνης και το έχει αποδείξει διαχρονικά, να παγώσει τις διαδικασίες διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρις ότου φέρουμε το θέμα στη νέα Βουλή», για να αποφανθεί οριστικά για το ζήτημα αυτό.

«Θεωρούμε ότι υπάρχει ένα επίπεδο κατανόησης με τη διοίκηση της ΔΕΗ και πιστεύουμε ότι επόμενο διάστημα θα πρέπει τουλάχιστον όλοι να βοηθήσουμε ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις, να παρθούν πολιτικές αποφάσεις ώστε να μπορεί και η ΔΕΗ να ανταποκρίνεται στον κοινωνικό ρόλο της», προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε το ζήτημα ως αμιγώς πολιτικό, λέγοντας ότι αυτό «δεν άπτεται στενά των αρμοδιοτήτων της διοίκησης και της διεύθυνσης της ΔΕΗ».

«Αυτό που ζητήσαμε είναι μέχρις ότου υπάρξει οριστική πολιτική απόφαση, η οποία πρέπει να ληφθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, να υπάρξει από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΗ η κατανόηση του εκρηκτικού προβλήματος, να υπάρξει τουλάχιστον μια αναστολή των διαδικασιών, ακριβώς γιατί αυτήν τη στιγμή το πρόβλημα που υπάρχει και στη διοίκηση, είναι ότι δεν μπορούν να επιλέξουν, δεν έχουν αν θέλετε τα κατάλληλα στοιχεία για να επιλέξουν αντικειμενικά ποια νοικοκυριά βρίσκονται πράγματι κάτω από τα όρια της φτώχειας και ποια άλλα έχουν τη δυνατότητα.

Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να συμβάλλουμε και αυτό θα κάνουμε ώστε να υπάρξει μια αντικειμενική δυνατότητα διαχωρισμού των νοικοκυριών που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η ίδια η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει τη ΔΕΗ με στοιχεία τα οποία θα δίνονται και θα αφορούν την κοινωνική κατάσταση κάθε νοικοκυριού, διότι όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα δεν μπορούν να πληρώσουν και αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα και δεν μπορούν να πληρώσουν δεν μπορεί να υποβάλλονται σε μια εξοντωτική διαδικασία διακοπής παροχής ρεύματος, γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί το 2012 να γίνουμε μια πολιτεία- ζούγκλα και να έχουμε ανθρώπους που θα ζουν χωρίς ρεύμα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:www.capital.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Ιούνιος, 2012, 5:27 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr