Πάγωμα χρεών και κατάργηση χαρατσιών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα διπλή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή, αφενός την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη κατά των άδικων φόρων, αλλά και τη δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ότι είναι αντίθετη με την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ευθέως να ληφθούν μέτρα για τους κοινωνικά αδύναμους, καθώς οι φόροι επιβαρύνουν κυρίως αυτούς, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ξέχασε τη δέσμευσή της για επαναδιαπραγμάτευση.

Αναφορικά με το πρώτο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί απολύτως με τον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος «επισημαίνει το αυτονόητο: την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, καθώς και την κατάφωρη αδικία των έκτακτων εισφορών που θεσπίστηκαν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι σήμερα». Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «οι  εισφορές αυτές πλήττουν δυσανάλογα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους ανέργους, τους μισθωτούς, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους συνταξιούχους, την ίδια στιγμή που ο μεγάλος πλούτος μένει στο απυρόβλητο. Αυτή ακριβώς είναι και η λογική της μνημονιακής πολιτικής που μέσω των άδικων φόρων λεηλατεί τα, ήδη λεηλατημένα από τις μειώσεις των μισθών και τις απολύσεις, εισοδήματα της πλειοψηφίας των Ελλήνων». Η Κουμουνδούρου ζητά άμεσα το πάγωμα των χρεών και την κατάργηση των άδικων φόρων και χαρατσιών με βάση κοινωνικά κριτήρια, ενώ επαναφέρει το αίτημα για θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος στο πλαίσιο μιας πολιτικής αναδιανομής του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων.

«ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ξέχασαν την επαναδιαπραγμάτευση»

Όσον αφορά στη δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι  «η αρνητική στάση της Λαγκάρντ σε ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης είναι σε πλήρη συμφωνία με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε και από την τελευταία επιστολή Σαμαρά. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ ξέχασαν γρήγορα τα περί διαπραγμάτευσης,
παρά το μήνυμα των τελευταίων εκλογών και τις ανάγκες της χώρας για μια διαφορετική πορεία, στον αντίποδα της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας και της συρρίκνωσης της δημοκρατίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι «δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που θέτει τη χώρα μας στο περιθώριο της Ευρώπης, καταθέτοντας μια διαφορετική στρατηγική για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με βασικούς άξονες τη ριζική αλλαγή της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης, την ευρωπαϊκή λύση για το χρέος μέσω της αλλαγής του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, την αναδιανομή του πλούτου και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Ιούλιος, 2012, 7:05 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση


Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr