Σε εννέα δόσεις η πληρωμή των νέων φόρων

Και ενώ τα φετινά εκκαθαριστικά «καίνε» την τσέπη των φορολογούμενων, που αναρωτιούνται που θα βρουν να πληρώσουν τα χαράτσια, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ένα σχέδιο διευκόλυνσης για την εξόφληση των φόρων και μάλιστα θα το υποβάλλει προς συζήτηση στην Τρόικα.

Μετά τη διαπίστωση λοιπόν ότι υπάρχει ο κίνδυνος εκατομμύρια φορολογούμενοι να μην προσέλθουν φέτος στις εφορίες και της τράπεζες για να πληρώσουν τους φόρους σε 2 ή 3 δόσεις το πολύ, η κυβέρνηση εκπόνησε σχέδιο για τμηματική καταβολή των φόρων, με τις δόσεις να φτάνουν ακόμη και τις 9!

Το σχέδιο αυτό πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με την ελπίδα ότι οι εκπρόσωπο των δανειστών θα του ανάψουν το «πράσινο φως».

Στη ρύθμιση δεν αποκλείεται να ενταχθούν και οι όφειλες από τους φόρους ακινήτων, όπως το ΕΤΑΚ του 2009, η έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία του 2009, οι ΦΑΠ του 2010 και του 2011. Για όλους αυτούς τους φόρους, τα εκκαθαριστικά αποστέλλονται ή θα αποσταλούν μαζί με τα σημειώματα του φόρου εισοδήματος.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι φόροι μπορεί να εξοφληθούν ακόμη και σε εννέα δόσεις. Σύμφωνα με την Καθημερινή, θα διατηρηθούν οι διμηνιαίες δόσεις, τρεις αν ο φόρος βεβαιωθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και μια δόση αν η βεβαίωση γίνει από τον Οκτώβριο και μετά.

Δηλαδή, αν κάποιος κάνει τη δήλωση του και το εκκαθαριστικό φτάσει στα χέρια του τον Ιούλιο, η πρώτη δόση θα πληρωθεί στο τέλος του ίδιου μήνα, η δεύτερη τέλος Σεπτεμβρίου, η τρίτη τέλος Νοεμβρίου και μετά θα ακολουθήσουν έξι μηνιαίες δόσεις. Η εξόφληση των πρόσθετων φόρων θα γίνει τμηματικά μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται και το σενάριο να εξοφληθούν οι οφειλές που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, ανεξάρτητα από το πότε θα εκκαθαριστεί η δήλωση.

Για οφειλές που ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όριο, προβλέπονται περισσότερες δόσεις που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις έξι.

Η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης ακόμη κι αν είναι χαμηλότερες από το όριο που θα τεθεί, μπορεί να ισχύσει και για φορολογούμενους που είναι σε προφανή αδυναμία να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε 3 διμηνιαίες δόσεις.protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Ιούλιος, 2012, 11:08 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr