Επιστρέφουν 200 εκατομμύρια ευρώ από το χαράτσι! Διαβάστε τις λεπτομέρειες ώστε να διαπιστώσετε αν και σεις θα πάρετε επιστροφή

«Βόμβα» βάζει στον προϋπολογισμό η επιστροφή περίπου 200 εκατ. ευρώ από το χαράτσι στα ακίνητα. Χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πλήρωσαν το χαράτσι έχουν υποβάλλει μαζικά αιτήσεις διαγραφής του και ήρθε η ώρα για το δημόσιο να το επιστρέψει.

 

Μάλιστα οι επιστροφές ξεκίνησαν μέσα στον Ιούνιο και ακόμη δεν έχουν καταγραφεί στον προϋπολογισμό, την εκτέλεση του οποίο εκτιμάται ότι θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει τις τελευταίες ημέρες προστεθεί ένας ακόμη πονοκέφαλος αναφορικά με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr το υπουργείο θα πρέπει να επιστρέψει σε φορολογούμενους και επιχειρήσεις ένα ποσό που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ και αφορά στο χαράτσι στα ακίνητα. Πρόκειται για το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) όπως είναι η επίσημη ονομασία του.

Από την επιστροφή μόνο αυτού του ποσού εκτιμάται ότι η εικόνα του προϋπολογισμού θα επιδεινωθεί κατά περίπου μια εκατοστιαία μονάδα. Δηλαδή αντί για 1% που είναι η μείωση των καθαρών εσόδων (μετά τις επιστροφές φόρων) του προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η επιστροφή του χαρατσιού οδηγεί σε μείωση τους τελικά κατά 2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Το χαράτσι επιβλήθηκε στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Ωστόσο, τέθηκαν ορισμένες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, απαλλάχθηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών, τα βιοτεχνικά κτίρια καθώς και ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων, όπως είναι οι άνεργοι χωρίς άλλη πηγή εισοδήματος και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Επίσης, απαλλάχθηκαν και πολλοί φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση στην εφορία επειδή διαβιούσαν σε μειονεκτικές οικονομικά και κοινωνικά συνθήκες και η καταβολή του χαρατσιού θα έθετε την επιβίωσή τους σε κίνδυνο.

Όλες οι παραπάνω κατηγορίες φορολογούμενων έχουν αρχίσει πλέον να εισπράττουν το ποσό που πλήρωσαν για το χαράτσι. Να σημειωθεί ότι με βάση τις αποφάσεις που εκδόθηκαν για την επιβολή του τέλους οι φορολογούμενοι ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν το χαράτσι και στη συνέχεια να διεκδικήσουν την επιστροφή του επειδή ανήκαν σε κάποια από τις κατηγορίες φορολογούμενων ή ιδιοκτητών που απαλλάσσονταν.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Ιούλιος, 2012, 3:02 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr