Η κυβέρνηση πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης – Ψήφισαν υπερ 179 βουλευτές και 121 κατά – Το πρόγραμμα της κυβέρνησης σε όλα τα υπουργεία

– Τσίπρας: Έγκλημα το Μνημόνιο που επιδείνωσε την κρίση – Οδηγείτε τη χώρα στη χρεοκοπία
– Βενιζέλος: Υπάρχει εθνική στρατηγική αποδεκτή από την πλειοψηφία της Βουλής
– Καμμένος: Ο Βενιζέλος ο πρωτεργάτης της καταστροφής και η ΝΔ τον χειροκροτάει
– Κουβέλης: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη διαραγμάτευση»
– Μιχαλολιάκος: «Ηθική και πολιτική χρεοκοπία εκτός από οικονομική»
– Παπαρήγα: «Θα μας κάνετε όλους φοροφυγάδες»
– “Μέσα – Έξω” ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που μιλάει ο Μιχαλολιάκος

Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε η συνέχεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, με τις ομιλίες βουλευτών και υπουργών. Η διαδικασία πρόκειται να κορυφωθεί τα μεσάνυχτα με τη ψηφοφορία, όπου η κυβέρνηση θα διεκδικήσει τη ψήφο εμπιστοσύνης.

Περίπου στις 22:00 ξεκίνησαν οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών με πρώτη την κ. Παπαρήγα. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Π. Καμμένος. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και στον κ. Βενιζέλο χαρακτηρίζοντάς τον πρωτεργάτη της σημερινής καταστροφής και μάλιστα σχολίασε αρνητικά το γεγονός πως χειροκροτείται από τη ΝΔ. Δήλωσε πως οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην απόγνωση, τους ζητούν να πληρώσουν φόρους που αδυνατούν να πληρώσουν και δε ζητούν από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το ΦΠΑ που χρωστάει και ανέρχεται στα 500 εκ. ευρώ. Έστειλε ηχηρό μήνυμα λέγοντας πως όποιος βάλει την υπογραφή του στη συμφωνία της SIEMENS θα πάει υπόδικος μετά από μήνυσει που θα καταθέσει με την υπογραφή του ελληνικού λαόυ. Ένταση επικράτησε στη Βουλή μεταξύ Καμμένου – Χατζηδάκη για το θέμα του αεροδρομίου και μάλιστα ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον κ. χατζηδάκη πως καλύπτει τη Χόφτικ του Αεροδρομίου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κουβέλης ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση. Ακολούθησε η ομιλία του κ. Μιχαλολιάκου πριν από την οποία και πάλι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τη Βουλή. Ο κ. Μιχαλολιάκος τόισε πως «είμαστε μία χώρα με νεκρούς συνταξιούχους» κια πως η κυβέρνηση δεν επεισε πως το Μνημόνιο θα μας σώσει. Είναι αντίθετος με «το ξεπούλημα» και άρα δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κατέληξε πως η χρεοκοπία δεν είναι μόνο οικονομική αλλά ηθική και πολιτική. Στη συνέχεια έκανε παρέμβαση ο κ. Στουρνάρας και μετά το λόγο πήρε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος δήλωσε πως υπάρχει εθνική στρατηγική, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία της Βουλής. «Να μη χαραμίσουμε την προοπτική της χώρας σε μια στείρα παλαιοκομματική μικροκομματική αντιπαράθεση» τόνισε.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας μίλησε σε έντονο τόνο και κατηγόρησε τον Βενιζέλο λέγοντας πως αν και έχει την πλήρη ευθύνη για την «τραγωδία», τώρα κάνει αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ από τη συμπολίτευση. Χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση ως «Μερκελιστές» και τόνισε πως η Μέρκελ οδηγεί την Ευρώπη στη διάλυση. Τόνισε πως το Μνημόνιο έινια οικονομικό έγκλημα, το οποίο αν και δεν έφερε την κρίση σίγουρα την επιδείνωσε.

Τελευταίος, λίγα λεπτά πριν τη ψηφοφορία ο πρωθυπουργός απάντησε στον κ. Τσίπρα πως οι ιδιωτικοποίησεις αφορούν αδρανή περιουσία η οποία θα αξιοποιηθεί κια θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Εξαπέλυσε επίθεση προς τον Τσίπρα και χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «αβανταδόρους του λόμπυ της δραχμής». Κάλεσε τον Τσίπρα αν είναι λάθος οι αποκρατικοποιήσεις να κλείσει τον ίδιο πρώτο στη φυλακή. «Πριν δυο μήνες ήσασταν κάθετοι στην ακύρωση του μνημονίου και μετά αλλάξατε στάση όταν καταλάβατε ότι αυτά δε γίνονται. Παίζετε το παιχνίδι όσων δε μας θέλουν στο ευρώ» συνέχισε. Θέλετε περισσότερο κράτος κι έχετε αλεργία στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις. «Κάνατε ότι μπορείτε για να μείνουμε χωρίς συμμάχους στο εξωτερικό». «Τρία κόμματα συνεργάζονται σήμερα για να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα» τόνισε. Ευτυχώς δεν παίρνουμε στα σοβαρά τις απειλές σας να μας κλείσετε φυλακή. Χαιρετίζω όσους στηρίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και σας καλώ να ψηφίσετε τις προγραμματικές δηλώσεις» δήλωσε ο Α. Σαμαράς. Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας «Να σεβαστούμε ενωμένοι την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός».

Με την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία. Στη συνέχεια η κυβέρνηση έλαβε τη ψήφο εμπιστοσύνης για να ξεκινήσει το έργο που προανήγγειλε.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας, δήλωσε πως ανάμεσα στους βασικούς στόχους του υπουργείου έιναι:
• Η δημοσιονομική προσαρμογή και η ενίσχυση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας με ταχύτατα συρρικνούμενα τα «δίδυμα» ελλείμματα.
• Η μείωση του χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.
• Η επαναφορά της χώρας σε θετικούς και διατηρήσιμους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης.

Μίλησε για περιορισμό των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς απολύσεις όμως, και τόνισε τα χρονικά περιθώρια για απογραφή των συνταξιούχων, τα οποία αν προσπεραστούν θα πάψει η καταβολή της σύνταξης.

Στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ανέλυσε το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο εκτός από τις αποκρατικοποιήσεις, έρχονται και σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία. Μέχρι στιγμής εντύπωση έχει προκαλέσει η ομιλία του υπ. Παιδείας για τις αλλαγές που θα γίνουν και πάλι στις Πανελλήνιες, η ομιλία του υπ. Διακαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη σχετικά με την αντίθεσή του για το άνοιγμα του επαγγέλματος του δικηγόρου και του υπ. Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια, σχετικά με τους λαθρομετανάστες και την αύξηση της εγκληματικότητας, τη Χρυσή Αυγή που προσπαθεί να υποκαταστήσει το εργο της ΕΛΑΣ και τέλος την αδυναμία αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
newsit

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Ιούλιος, 2012, 12:54 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr