Σε 5 δόσεις το χαράτσι ακινήτων για το 2012

Η ΔΕΗ θα ταχυδρομήσει και φέτος τους λογαριασμούς με το χαράτσι, το οποίο θα πληρωθεί σε 5 διμηνιαίες δόσεις. Στον ίδιο φάκελο θα υπάρχει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και ξεχωριστά το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του τέλους ακινήτων

Το ειδικό τέλος θα αποσταλεί από τη ΔΕΗ, αλλά ταυτόχρονα η αποπληρωμή του θα αποσυνδεθεί από την εξόφληση του ηλεκτρικού ρεύματος

Ερχεται σύντομα η λυπητερή του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012. Η ΔΕΗ θα ταχυδρομήσει και φέτος τους λογαριασμούς με το χαράτσι, το οποίο θα πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο επιλέγει ένα νέο μοντέλο είσπραξης του τέλους.

Το ειδικό τέλος θα αποσταλεί από τη ΔΕΗ, αλλά ταυτόχρονα η αποπληρωμή του θα αποσυνδεθεί από την εξόφληση του ηλεκτρικού ρεύματος.Δηλαδή στον ίδιο φάκελο που θα λαμβάνει κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου θα υπάρχει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και ξεχωριστά το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του τέλους ακινήτων.

Η ΔΕΗ πριν από τις εκλογές ατύπως συμφώνησε να «παγώσει» μέχρι νεωτέρας η διαδικασία είσπραξης του τέλους και πλέον το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να δώσει την εντολή στην επιχείρηση για την αποστολή των εκκαθαριστικών.

Λόγω της καθυστέρησης η αποστολή των ειδοποιητηρίων δεν μπορεί να γίνει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Ετσι, θα γίνει και πάλι μέσω των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Τράπεζες και ΕΛΤΑ

Ωστόσο, για να μην εμφανιστεί και πάλι το πρόβλημα με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος και να μην υποστεί η ΔΕΗ νέα οικονομική ζημία από την αδυναμία εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών να εξοφλήσουν σε έναν λογαριασμό και το ρεύμα και το τέλος ακινήτων, προωθείται η έκδοση και αποστολή ξεχωριστού εντύπου για την είσπραξη του ειδικού τέλους.

Το οφειλόμενο ποσό θα μπορεί να εξοφληθεί όχι μόνο μέσω της ΔΕΗ αλλά και σε τράπεζες και στα ΕΛΤΑ. Τα πρώτα ειδοποιητήρια για το τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα αποσταλούν το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου. Τα συνολικά έσοδα από το τέλος υπολογίζονται στα 2,2 δισ. ευρώ.

Οι φορολογούμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος για το έτος 2012 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησής του δεν θα απειλούνται πλέον με διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς το μέτρο αυτό, το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καταργήθηκε.

Κώστας ΤσαχάκηςΕΘΝΟΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Ιούλιος, 2012, 5:43 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr