Νέες αλλαγές. Σε ξεχωριστό λογαριασμό της ΔΕΗ το χαράτσι των ακινήτων

Σύσκεψη για την λήψη αποφάσεων για την τύχη του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΕΕΤΗΔΕ) που ως σήμερα πληρώναμε με τους λογαριασμούς ρεύματος, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης της ΔΕΗ ενδεχομένως.

Με στόχο την είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2012, που εκτιμάται ότι θα αποδώσει έσοδα ύψους άνω των 2,2 δισ. ευρώ στον φετινό Κρατικό Προϋπολογισμό, η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην αποκόψει τελικά την είσπραξη του Ειδικού Τέλους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των λοιπών παρόχων, καθώς δέχεται εισηγήσεις πως μόνο έτσι μπορεί στην πράξη να εξασφαλιστεί η έγκαιρη είσπραξη του φόρου.

Σε τέτοια περίπτωση, η αποστολή των ειδοποιητηρίων του ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2012 θα γίνει και πάλι μέσω των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν έχει λυθεί εάν θα δοθεί τελικά η δυνατότητα αποπληρωμής του Τέλους σε 6 διμηνιαίες δόσεις, αντί σε 5 που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Εξετάζεται όμως η πρόταση της  ΔΕΗ για έκδοση και αποστολή ξεχωριστού εντύπου για την είσπραξη του Ειδικού Τέλους. Το ξεχωριστό αυτό έντυπο το οποίο θα περιλαμβάνει μόνο το ποσό του οφειλόμενου ΕΕΤΗΔΕ προτείνεται να αποστέλλεται στον ίδιο φάκελο με το έντυπο του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε οι καταναλωτές να παραλαμβάνουν σε έναν φάκελο και τα 2 ειδοποιητήρια.

Επιπλέον, το οφειλόμενο ΕΕΤΗΔΕ το οποίο θα αναγράφεται στο ξεχωριστό ειδοποιητήριο θα μπορεί να εξοφληθεί και στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, ώστε να απεξαρτηθεί η ΔΕΗ από την υποχρέωση να το συνεισπράττει ταυτόχρονα με την εξόφληση του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Έτσι η καταβολή του Ειδικού Τέλους δεν θα αποτελεί πλέον προϋπόθεση για να θεωρείται εξοφλημένος ολόκληρος ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα πρώτα ειδοποιητήρια για το Τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα αποσταλούν το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου.protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Ιούλιος, 2012, 7:59 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr