Στο μισό η αποζημίωση των μηλοπαραγωγών

Μειωμένες κατά 50% περίπου θα είναι οι αποζημιώσεις που θα λάβουν οι μηλοπαραγωγοί, όπως φάνηκε από τη συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.

Το ποσό που προβλέπεται να καταβληθεί για ολόκληρη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι 3,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου και όχι 6 εκατομμύρια ευρώ, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αρνείται να δώσει παραπάνω. Από αυτά ο νομός Καστοριάς θα λάβει 2,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου και όχι 4,2 εκατομμύρια ευρώ όπως προβλεπόταν.
Όπως δήλωσε η κα Μπατζελή η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει βάσει των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ από Εθνικούς πόρους, μετά τις 15 Οκτωβρίου, καθώς απαιτείται έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το γεγονός δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα τους μηλοπαραγωγούς, οι οποίοι κλήθηκαν να αποφασίσουν «ή τα μισά χρήματα ή τίποτα». Έτσι, το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Τοιχιού, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα κάνουν αποδεκτή την πρόταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ή θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιούλιος, 2010, 4:47 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr