»Μην υπογράψεις καμιά ατομική Σύμβαση. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας τα πάρουν όλα».

Συνάδελφε Γουνεργάτη-τρια,

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την άγρια αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση. Ληστεύουν τους εργαζόμενους μέσα από τα εκκαθαριστικά της εφορίας, μειώνουν δραματικά τις υπηρεσίες στην υγεία αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να πληρώσουν ακόμα και το βαμβάκι και τις γάζες από την τσέπη τους στα Νοσοκομεία, ξεπουλάνε τη λαϊκή περιουσία μετατρέποντας λαϊκές ανάγκες σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα (π.χ ηλ.ρεύμα).

Σαν να μη έφταναν όλα αυτά τα βάρη στις πλάτες του εργάτη έρχεται η εργοδοσία με τις πλάτες της συγκυβέρνησης να απαιτήσει από τους εργαζόμενους στη γούνα να υπογράψουν την καταδίκη τους, υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις πείνας. Πριν λίγο καιρό μεγάλο τμήμα των μικρών γουνοποιών (Σύνδεσμος Γουνοποιών Σιάτιστας) ήταν αποφασισμένο να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις 2%+2%+2% για 3 χρόνια, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και το γεγονός ότι ο κλάδος της γούνας παρά τη κρίση είναι ένας κερδοφόρος κλάδος. Η κερδοφορία του κλάδου βεβαίως οφείλεται στο γεγονός ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι με μεροκάματα 20 ευρώ, δουλεύοντας 12ωρα με παντελή απουσία εκλεκτικών μηχανισμών. Και όμως δεν τους φτάνουν αυτά, τα θέλουν όλα. Οι καπιταλιστές του κλάδου αρνούνται να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές, με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στα ήδη εξευτελιστικά σημερινά μεροκάματα. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι οι καπιταλιστές άσχετα από τη δυνατότητα που έχουν να κάνουν παραχωρήσεις στους εργάτες κάποιου κλάδου δεν το κάνουν γιατί λειτουργούν ενιαία σαν τάξη.

Στο πλευρό τους έχουν και τους συμβιβασμένους εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, εργοδοτικά σωματεία σφραγίδα που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, που σε μια σειρά ομοσπονδίες και σωματεία υπογράφουν μειώσεις μισθών, καλλιεργούν τη λογική τους μικρότερου κακού. Η διοίκηση του Ε.Κ Καστοριάς με το εργοδοτικό σωματείο φάντασμα σχεδιάζει να υπογράψει «τοπική κλαδική σύμβαση» στην προσπάθεια τους να χτυπήσουν την Oμοσπονδία και την ενότητα του κλάδου απέναντι στα αφεντικά.

Στο πλευρό μας έχουμε την Ομοσπονδία μας και το ΠΑΜΕ που δηλώνουν:

  • Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα.
  • Δεν δεχόμαστε καμία μείωση μισθών και δικαιωμάτων.

 

Συνάδελφε Γουνεργάτη-τρια,

Να νικήσουμε το φόβο και τη μοιρολατρία με την οργάνωσή μας στα σωματεία, με εμπιστοσύνη σε όσους δεν πρόδωσαν τις προσδοκίες μας για αξιοπρεπείς μισθούς και ζωή με δικαιώματα. Τίποτε δεν έχει χαθεί. Αρκεί να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα. Να απομονωθούν όσοι δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων ότι «τίποτε δε γίνεται» κι ότι είναι υπεύθυνη στάση να υποταχτούμε στις απαιτήσεις των εργοδοτών.

Ή αυτοί (κυβέρνηση, εργοδοσία, εργοδοτικοί συνδικαλιστές)

ή εμείς, οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Μην υπογράψεις καμιά ατομική Σύμβαση.

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας τα πάρουν όλα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Ιούλιος, 2012, 9:11 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr