Επιστολή σοκ από πρώην υπάλληλο του Δ.Ν.Τ.

Κόλαφο αποτελεί για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η επιστολή παραίτηση ενός οικονομολόγου, ο οποίος αποχώρησε από τον οργανισμό.

Ο υπάλληλος επέκρινε έντονα τον διεθνή χρηματοπιστωτικό θεσμό για τις «αποτυχίες» του σε ό,τι αφορά την επιτήρηση και την «ευρωπαϊκή προκατάληψη» της ηγεσίας του.

«Έπειτα από είκοσι χρόνια υπηρεσίας», αναφέρει ο Πίτερ Ντόιλ, σύμβουλος της διεύθυνσης που είναι αρμόδια για την Ευρώπη στο ΔΝΤ, «ντρέπομαι που είχα οποιαδήποτε σχέση με το Ταμείο». Η επιστολή του περιήλθε στην κατοχή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, που την δημοσιεύει ολόκληρη στον ιστότοπό του.

Ο Ντόιλ επικρίνει το ΔΝΤ διότι δεν ενημέρωσε, παρότι είχε όλες τις προειδοποιητικές ενδείξεις από τους ειδικούς του έγκαιρα και «όφειλε» να το πράξει, την ευρωζώνη, αλλά αντίθετα τις «αποσιώπησε», κάτι που χαρακτηρίζει «αποτυχία πρώτης γραμμής».

Εκτιμά ότι δεν πρόκειται για «ανικανότητα» αλλά για μια ένδειξη πως το Ταμείο απέφυγε να αναλάβει τις «ευθύνες του». Ο οικονομολόγος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για χώρες-μη μέλη της ευρωζώνης, όπως η Σουηδία, η Δανία και το Ισραήλ, κάνει λόγο για «αποτυχίες σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση» αλλά και «ευρωπαϊκή προκατάληψη» στο ΔΝΤ, προβλήματα που, όπως τονίζει, «βαθαίνουν» και επεκτείνονται «στο σύνολο του οργανισμού».

Το ΔΝΤ διευθύνεται πάντοτε από ευρωπαίους, κάτι που έχει αποδειχθεί «καταστροφικό» τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζει, ενώ «ακόμα και η σημερινή γενική διευθύντριά του», η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, παρά «το φύλλο της, την ακεραιότητά της και το ζήλο της», δεν είναι σε θέση να ξεπεράσει την θεμελιωδώς αθέμιτη φύση της διαδικασίας επιλογής (της)», έγραψε ο Ντόιλ στην επιστολή του, που έχει ημερομηνία 18 Ιουνίου.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο για το περιεχόμενο της επιστολής αυτής, ένας εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ο Ουίλιαμ Μάρεϊ, είπε απλά ότι «οι παρατηρήσεις» του Ντόιλ ήταν «γνωστές και είχαν δημοσιοποιηθεί» εδώ και καιρό. Πρόσθεσε ότι εξ όσων γνωρίζει δεν «αποσιωπήθηκε» καμιά άποψη από το Ταμείο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Ιούλιος, 2012, 4:20 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr