Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών σε 60 δόσεις

Η ρύθμιση θα αφορά όσους έχουν χρέη έως 10.000 ευρώ αν είναι φυσικά πρόσωπα ή έως 75.000 στην περίπτωση επιχειρήσεων…Ανάσα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, εφαρμόζοντας δόσεις για την αποπληρωμή τους.

Η επιτυχία του σχεδίου θα ελαφρύνει από τη μία όσους απειλούνται με κατασχέσεις σπιτιών, ενώ αναμένεται να τονώσει και τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Οι δόσεις σχεδιάζεται να φτάσουν ακόμη και τις 60, ενώ  παράλληλα είναι στα σκαριά ρύθμιση για την εξόφληση των φετινών φόρων εισοδήματος σε δέκα μηνιαίες δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται το όριο του οικογενειακού εισοδήματος που θα ανοίγει την πόρτα της ρύθμισης στα 100.000 ευρώ.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», η ρύθμιση θα αφορά τους «μικρούς». Όσους έχουν χρέη έως10.000 ευρώ αν είναι φυσικά πρόσωπα ή έως 75.000 στην περίπτωση επιχειρήσεων. Για τους υπόλοιπους, το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ελέγχους εξπρές για να κλείσει όσο περισσότερες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις μπορεί έως το τέλος του έτους.

Βασική διαφορά της νέας ρύθμισης που προωθείται θα είναι η πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων. Συνήθως σε ανάλογες ρυθμίσεις παρέχεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης. Στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση διαγραφή των προσαυξήσεων θα κερδίζουν όλοι οι φορολογούμενοι, ακόμα κι αν επιλέξουν το μάξιμουμ των 60 δόσεων, ξεπληρώσουν δηλαδή τις οφειλές τους σε ορίζοντα πέντε ετών.

Μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων θα είναι η συνέπεια του φορολογουμένου. Αν πληρώνει ανελλιπώς τις δόσεις του, θα ξεπληρώσει πρώτα τη βασική οφειλή και όταν φτάσει στις προσαυξήσεις, αυτές θα διαγράφονται στο σύνολό τους.

Έρχονται τα εκκαθαριστικά

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να αποστείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων την πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών, περίπου 779.796.

Τα περισσότερα είναι χρεωστικά και ο μέσος φόρος αγγίζει τα 2.000 ευρώ.

Επιστροφή φόρου θα έχει μόλις το 8,1% των φορολογουμένων, ενώ περίπου δύο στους δέκα δεν θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο αλλά ούτε θα έχουν και κάποια επιστροφή αφού προέκυψε μηδενικό υπόλοιπο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Ιούλιος, 2012, 5:34 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr