ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ-«Ανασκαφή στην Παραβέλα»

Μεγάλη η συμμετοχή παιδιών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά – 

 Ένα μοναδικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρωινό είχαν την ευκαιρία να περάσουν σήμερα παιδιά του Δήμου Ορεστίδος τα οποία συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανασκαφή στην Παραβέλα» που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της ανασκαφής υπό την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας.

Για πρώτη φορά 18 παιδιά ηλικίας 10-14 ετών ξεναγήθηκαν στον χώρο, συνομίλησαν με τους αρχαιολόγους που εργάζονται εκεί και για μία περίπου ώρα μοιράστηκαν “τα μυστικά” της δουλειάς τους αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στο σημαντικό έργο που επιτελείται από το καλοκαίρι του 2009, δείχνοντας μεγάλο ενθουσιασμό ο οποίος ήταν διάχυτος και στους γονείς τους.

Να σημειώσουμε ότι την Κυριακή 22 Ιουλίου προηγήθηκε ανοιχτή εκδήλωση – ενημέρωση για την πορεία του έργου της ανασκαφήςστον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου από την επιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής Άργους Ορεστικού στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανασκαφή και Τοπική Κοινωνία: Άργος Ορεστικό», με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Ιούλιος, 2012, 9:18 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr