200 λουκέτα στο Δημόσιο τον Αύγουστο – Απολύσεις θέλει η τρόικα

Ήδη και μόνο με τις συγχωνεύσεις των πρώτων οργανισμών και νομικών προσώπων 5.256 υπάλληλοι βρίσκονται στον αέρα. Η κυβερνητική πρόθεση είναι άμεσα, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μέσα στις επόμενες 40 ημέρες δηλαδή να μπουν λουκέτα σε άλλους 200 φορείς και οργανισμούς και έτσι ο αριθμός των υπαλλήλων θα αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο.

Η εξαγγελία της Κυβέρνησης ότι δεν κινδυνεύει η θέση και το μέλλον των υπαλλήλων δεν θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο σε αυτές τις εξελίξεις καθώς όλα γίνονται υπό το βλέμμα της τρόικας η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει παρεκκλίσεις από τον κανόνα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Τι σημαίνει αυτό;

Χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας μέσα στο οποίο είναι δυστυχώς πολύ πιθανό να πέσουν χιλιάδες εργαζόμενοι.

Το υπουργείο διαβεβαιώνει πως το πλεονάζον προσωπικό των οργανισμών που συγχωνεύονται ή καταργούνται δεν απολύεται αλλά μετακινείται σε θέση αντίστοιχη των προσόντων του και των αναγκών του δημοσίου.

Αυτή είναι η “ανάγνωση” της Ελληνικής πλευράς. Η τρόικα “διαβάζει” αλλιώς τη συμφωνία, το μνημόνιο δηλαδή.

Οποιαδήποτε μετάταξη θεωρείται πρόσληψη και έτσι εμπίπτει στον κανόνα περιορισμού των προσλήψεων και εδώ αναμένεται εμπλοκή.

Η τρόικα θα απαιτήσει να προωθηθεί σε νέες θέσεις ένα μικρό μόνο μέρος των υπαλλήλων με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των υπαλλήλων να έχει πρόβλημα.

Επιπροσθέτως η θέση των υπαλλήλων θα έχει καταργηθεί και έτσι παρακάμπτεται και το συνταγματικό κόλλημα για την απόλυσή τους.

Η διαπραγμάτευση θα είναι κρίσιμη και στη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι μάλλον επικρατέστερο το σενάριο να “περάσει” η άποψη των τροικανών.newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Ιούλιος, 2012, 1:27 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr