Εως 50% οι μειώσεις μισθών στη ΔΕΗ

Περικοπές στις αποδοχές τους, που ξεκινούν από 22% για τους χαμηλόμισθους και ξεπερνούν το 50% για τα ανώτατα στελέχη έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ την τελευταία διετία αναφέρει η επιχείρηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ και τις εταιρείες που ελέγχονται από το Δημόσιο.

Η μέση μείωση της μισθολογικής δαπάνης ανά εργαζόμενο ανήλθε σε 36% και δεν επιτεύχθηκε με «οριζόντια» μείωση των αποδοχών, αλλά με προοδευτικό τρόπο, ανάλογα με το ύψος των αποδοχών και την ιεραρχική θέση του κάθε εργαζόμενου.

Η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι εφαρμόζει πιστά τους νόμους και παραπέμπει σε προηγούμενη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το μισθολογικό κόστος μειώνεται σταθερά και στο σύνολο της τετραετίας 2009-2013 προβλέπεται να μειωθεί κατά 700 εκατ. ευρώ, από τα 1,7 δισ. στο 1 δισ. ευρώ. Η μείωση αυτή υπερβαίνει το 41%. Ο μέσος μισθός αντιστοιχεί σήμερα σε συνολικές καθαρές αποδοχές ύψους 1.700 ευρώ σε δωδεκάμηνη βάση, συμπεριλαμβανόμενων των πάσης φύσης πρόσθετων αποζημιώσεων για υπερωρίες, βάρδιες, έκτος έδρας κ.λπ.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Ιούλιος, 2012, 10:44 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr