Ανοιχτά φαρμακεία Σάββατα και απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης

Το «πράσινο φως» για τη λειτουργία των φαρμακείων τα Σάββατα αλλά κατά τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης «άναψε» προσωρινά (αποφάσεις αναστολής) το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίπτοντας  προσφυγές που είχαν καταθέσει ενώπιον του οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Κορινθίας και Λιβαδειάς. Οι Σύλλογοι ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις των περιφερειαρχών με τις οποίες ανακοινώνονται τα ονόματα των φαρμακοποιών που δήλωσαν ότι επιθυμούν να εργαστούν πέραν του καθορισμένου ωραρίου κατά το β’ εξάμηνο του 2012.

Το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων προβλέπεται στο νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4052/2012) για τη λειτουργία των φαρμακείων. Σύμφωνα με τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο, ενώ οι φαρμακοποιοί που επιθυμούν να εργαστούν πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στους αρμόδιους περιφερειάρχες.
Ωστόσο, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών θα επιφέρει στον κλάδο «ανεπανόρθωτη βλάβη» αφού θα έχει, κατά τους ισχυρισμούς τους, ως αποτέλεσμα την πλήρη ανατροπή του συστήματος λειτουργίας των φαρμακείων, την  πρόκληση σύγχυσης στους φαρμακοποιούς και το καταναλωτικό κοινό αλλά τον περιορισμό του ελεύθερου ανταγωνισμού στον τομέα της λιανικής διάθεσης φαρμάκων και φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.
Οι ισχυρισμοί αυτοί των Φαρμακευτικών Συλλόγων δεν έγιναν δεκτοί από τα μέλη τμήματος αναστολών του ΣτΕ το οποίο με σειρά αποφάσεων του (409-411/2012) έκρινε πως η βλάβη που επικαλούνται οι φαρμακοποιοί δεν επέρχεται από τις αποφάσεις των περιφερειαρχών, αλλά από τον ίδιο το νόμο 3918/2011, ο οποίος για λόγους δημοσίου συμφέροντος προβλέπει την ευχερέστερη πρόσβαση του κοινού στην αγορά φαρμάκων. Όπως όμως επισημαίνουν δεν έχουν την αρμοδιότητα να αναστείλουν την εφαρμογή νόμου.
Γενικότερα, το ΣτΕ έκρινε ότι οι ισχυρισμοί των Συλλόγων δεν «παρίστανται προδήλως βάσιμοι».
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Ιούλιος, 2012, 6:18 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr