<< Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων >>

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2012, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, συνήλθε σε συνεδρίαση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Καστοριάς, με θέμα << Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων >>.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν τα μέλη του ΣΤΟ Δήμου Καστοριάς που αποτελείται από τους εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, της Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς, του Στρατού ,της Εθελοντικής Ομάδας ΕΤΑΚ και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Καστοριάς, όπου συζήτησαν και συμφώνησαν σε μια σειρά θεμάτων όπως:

  1. Προσεισμικός έλεγχος Κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης.

  2. Προσδιορισμός χώρων καταυλισμού και καταφυγής των πολιτών μετά από σεισμό.

  3. Προσδιορισμός κτιρίου ή άλλου χώρου του Δήμου όπου σε περίπτωση κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού ο Δήμαρχος θα συντονίζει τη διάθεση του απαραίτητου δυναμικού και μέσων.

  4. Προσδιορισμό χώρων προσωρινής εναπόθεσης μπαζών μετά το σεισμό.

  5. Οργάνωση και λειτουργία χώρων καταυλισμού.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς επισήμανε τους σκοπούς της συνεδρίασης, που είναι ο συντονισμός και η συνεργασία φορέων στην εκτέλεση των έργων που έχουν άμεση σχέση με το σχεδιασμό και τη λήψη μέτρων πρόληψης και ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Τέλος ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Υπηρεσιών των Φορέων, αναφέροντας ότι η εφαρμογή αντισεισμικής πολιτικής, που θα βασίζεται στην παρακολούθηση, την πρόληψη και την ετοιμότητα, η ανταλλαγή εμπειριών, ο εντοπισμός πιθανών αδυναμιών – αναγκών, είναι σίγουρο ότι θα αποβούν ισχυρό όπλο κατά του σεισμού, προκειμένου να περιορίσουμε τις καταστροφές και να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Ιούλιος, 2012, 5:12 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr