Δεν απεργούν οι μηλοπαραγωγοί Καστοριάς

Τις δεσμεύσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχέση με την καταβολή -εντός τριμήνου- μέρους των αποζημιώσεων, για τις ζημίες που υπέστη το 2009 η παραγωγή μήλων, με βάση τις σχετικές εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, περιμένουν οι μηλοπαραγωγοί του νομού Καστοριάς.

Ύστερα από τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν, προς το παρόν τουλάχιστον, σε κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τοιχιού, Νίκος Βαενάς, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών, δήλωσε σχετικά: «Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι ο υπολογισμός των αποζημιώσεων θα γίνει αναλογικά, βάσει των επιτόπιων εκτιμήσεων των ζημιών, που είχε κάνει ο ΕΛΓΑ μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2009, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες».

Σύμφωνα με το Νίκο Βαενά, οι παραγωγοί αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία και γι αυτό αποφάσισαν να περιμένουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου, πριν προβούν σε κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, στη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο υπουργείο, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΓΑ και φορέων της Καστοριάς, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους (χωρίς ωστόσο να προσδιοριστεί το ακριβές ποσόν).

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Ιούλιος, 2010, 5:28 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr