Από τη φρουρά στο πεζοδρόμιο

Μειώσεις και καταργήσεις αστυνομικών φρουρών σε πολιτικούς και κόμματα και τη διάθεση 1.500 υπαλλήλων για περιπολίες με στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας αποφάσισαν σε χθεσινή τους συνάντηση ο Πρωθυπουργός…
Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Οπως αποκάλυψε ο τελευταίος, αμέσως μετά τις εκλογές είχε ήδη συσταθεί ειδική επιτροπή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία ανατέθηκε να μελετήσει το θέμα των αστυνομικών που διατίθενται για τη φύλαξη διαφόρων στόχων. Το πόρισμα παραδόθηκε χθες στον Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προέκυψε πως περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί απασχολούνται χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός ή προφανής λόγος στη φύλαξη προσώπων!
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως παρόμοια εξαγγελία είχε πραγματοποιήσει με την ανάληψη των καθηκόντων του και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σε θεωρητική λοιπόν βάση ήδη από το 2009 οι αστυνομικοί που ασχολούνται με πάρεργα είχαν μειωθεί στους 1.500. Το πόρισμα όμως των ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε πως όχι μόνο δεν είχε υπάρξει μείωση, αλλά αντιθέτως είχαν αυξηθεί κατά πολύ και είχαν φτάσει τους 4.412 αστυνομικούς.
Πολλοί από αυτούς βρέθηκαν να φυλάνε πολιτικούς και επιχειρηματίες οι οποίοι δεν είχαν καν το δικαίωμα φύλαξης. Μέσα στα τραγελαφικά που ανακάλυψε η Επιτροπή είναι η περίπτωση πρώην υπουργών με αστυνομικές φρουρές των 25 και 30 φρουρών ανά βάρδια, γεγονός που ανέβαζε τον αριθμό των απασχολουμένων σε αυτούς στους 70 με 90 ημερησίως.
Πρώην αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν όχι μόνο να έχουν αστυνομικό φρουρό, αλλά και να κατέχουν παράνομα αυτοκίνητα συνοδείας την ώρα που στα περισσότερα τμήματα της χώρας οι αστυνομικοί βάζουν ρεφενέ τη βενζίνη ή συνεννοούνται δύο και τρία αστυνομικά τμήματα για να βγάζουν από κοινού περιπολίες. Πολλές φορές ένα περιπολικό αντιστοιχεί σε 300.000 – 400.000 πολίτες, ειδικά τις βραδινές ώρες, ενώ υπηρεσίες αιχμής όπως η Αντιτρομοκρατική, έχουν φτάσει στο σημείο να νοικιάζουν οχήματα.

«ΚΟΥΡΕΜΑ» ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ. Από την εξέταση των φακέλων βρέθηκαν όχι μόνο να περισσεύουν 1.500 ένστολοι αλλά και 100 αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. και 60 μηχανές οι οποίες είχαν διατεθεί στη φύλαξη ατόμων, χωρίς αυτό να ήταν απαραίτητο, αλλά μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση ρουσφετιών. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα αξιωματικού που συμμετείχε στην επιτροπή πως «όποιος ήθελε έπαιρνε αστυνομικό για αυτοκίνητο».
Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής, για το οποίο έδωσε το πράσινο φως ο κ. Σαμαράς, η πρωθυπουργική φρουρά μειώνεται κατά 25 αστυνομικούς, η φρουρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μειώνεται κατά 20 αστυνομικούς και κατά 15 μειώνονται οι αστυνομικοί που είναι αποσπασμένοι στη φύλαξη ανά πολιτικό αρχηγό και κόμμα. Οι υπουργοί που σήμερα φυλάσσονται από οκτώ αστυνομικούς θα δικαιολογούν πλέον μόνο πέντε αστυνομικούς για τη φύλαξή τους, ενώ σε τρεις από τέσσερις μειώνονται και οι αστυνομικοί των υφυπουργών.
Η επιτροπή πρότεινε να κοπούν τελείως οι αστυνομικοί φρουροί από τους βουλευτές. Πλέον αστυνομικό φρουρό θα δικαιολογούν μόνο όσοι βουλευτές θεωρούνται στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων. Με τα σημερινά δεδομένα οι βουλευτές της Αττικής είχαν έναν αστυνομικό, αν και σε πολλές περιπτώσεις αυτό είχε καταστρατηγηθεί, ενώ οι βουλευτές της επαρχίας δικαιολογούσαν δύο. Μείωση θα υπάρξει και στον αριθμό των αστυνομικών της Βουλής.

Ρεπορτάζ : Στέλιος Βραδέλης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Ιούλιος, 2012, 10:14 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr