Σε έργα του Γράμμου ο Γιώργος Δακής

Mία σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Γράμμου επισκέφτηκε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Δημάρχου Νεστορίου, Χρήστου Γκοσλιόπουλου. Η αποστολή συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλο, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, Πασχάλη Χαρούμενο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Απόστολο Τζιώτζη, τον τέως Νομάρχη, Κωνσταντίνο Λιάντση, τον Αντιδήμαρχο Νεστορίου, Δημήτριο Μπαμπούλη, και υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας, κ.κ. Ιφιγένεια Μίσχου, Στέλιο Κοτσάκο.

 

Η αποστολή του Περιφερειάρχη συναντήθηκε με το Δήμαρχο Νεστορίου στη διασταύρωση Κρανοχωρίου προς-Πτελέα όπου συζήτησε με τους υπεύθυνους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο έργο στη συνέχιση του, λόγω έλλειψης αρχαιολόγου και στο οποίο αναμένεται να δοθεί άμεσα λύση έπειτα από παρέμβαση του Περιφερειάρχη. Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η διαδρομή Νεστόριο-Πεύκο-Μυροβλήτη-Κεφαλόβρυσο-Πευκόφυτο, Χρυσή έργο συνολικού προϋπολογισμού περίπου 14.000.000€.

 

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής πραγματοποιήθηκε στάση στην Αγία Άννα για επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τσούκας, μελέτη της οποίας έχει αναλάβει η ΠΕ Καστοριάς και περιλαμβάνει συντήρηση – αναστύλωση των κτιρίων και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Η μελέτη χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» και είναι προϋπολογισμού περίπου 90.000€ .

 

Έπειτα ο κ. Δακής μετέβει στο χωριό Πεύκο όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού για τις προσδοκίες από την ολοκλήρωση του έργου, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του χωριού. Πρόκειται για τη δημιουργία παραδοσιακού πλακόστρωτου γκαλντεριμιού με το οποίο ολοκληρώνεται ο οδικός άξονας Πεύκου-Πευκόφυτου και θα υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω ανάδειξης της ομορφιάς της περιοχής, προϋπολογισμού μελέτης περίπου 600.000€.

 

Ακολούθησε επίσκεψη στο Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Επταχωρίου και συνάντηση με κατοίκους του χωριού, όπου ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υποβληθεί από το Δήμο Νεστορίου σχετικά με την ανάπλαση του Μοναστηρίου, προϋπολογισμού 423.000€ καθώς και των οικισμών Επταχωρίου-Ζούζουλης, προϋπολογισμού 1.020.000€, το οποίο βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης. Στη συνέχεια τόνισε ότι αναμένεται να υποβληθεί για ένταξη στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας το έργο για τη διευθέτηση του ρέματος Επταχωρίου, προϋπολογισμού 1.200.000€, ενώ ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ενταχθεί και έχει ληφθεί απόφαση για τις κατολισθήσεις που υπάρχουν στην περιοχή από Επταχώρι προς Πεντάλοφο, προϋπολογισμού 580.000€. Ακόμη, επισήμανε τα έργα ολοκλήρωσης της γέφυρας Νεστορίου, προϋπολογισμού 1.100.000 €, κατασκευής της Ε.Ο. 12 στο τμήμα Λιανοτόπι – Πεύκου, προϋπολογισμού 6.730.000 €, στον οδικό άξονα Πευκόφυτου-Επταχωρίου, προϋπολογισμού 4.400.000€, αλλά και στη δημιουργία παραδοσιακού υδρόμυλου στην περιοχή όπου θα δίνεται η δυνατότητα αναπαράστασης του τρόπου αξιοποίησης της υδροκίνησης, προϋπολογισμού 450.000€, όπου η μελέτη βρίσκεται σε διαδικασία υποβολής.

 

Ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις τους δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις πρώην κοινοτικές αρχές για την ύπαρξη μελετών και την πολύ καλή συνεργασία με τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας που βοηθούν τους θεσμικούς παράγοντες και συμβάλλουν στην υλοποίηση των έργων. Τέλος, εξέφρασε την ευχαρίστησή του διότι, στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνουμε έχουμε τη δυνατότητα απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα συμβάλουν στην αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Γράμμου, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην αύξηση των επισκεπτών της.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Αύγουστος, 2012, 7:22 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr