Οι συνοριοφύλακες στη πρώτη γραμμή – ευχόμαστε να υπάρχει σχέδιο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) πραγματοποίησε την 31/7 και 1/8 σειρά συναντήσεων στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημοσίας Τάξης για το ζήτημα της μαζικής μετακίνησης των συνοριακών – αστυνομικών στον Έβρο που θα πραγματοποιηθεί αύριο από όλη την επικράτεια. Μια μετακίνηση πρωτοφανή για τα αστυνομικά δεδομένα για την φύλαξη των συνόρων και την αποτροπή των κυμάτων λαθρομεταναστών.

Σε μία διαταγή που εκδόθηκε νύχτα διατάχθηκαν 1881 αστυνομικοί συνοριακοί να μετακινηθούν από Ήπειρο, Θεσσαλία και Μακεδονία στον Έβρο , αγνοώντας πως στην κυριολεξία κλειδώνουν όλες οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης σε όλη την υπόλοιπη οριογραμμή αλλά και της 2ης Ζώνης με συνέπεια οι κάτοικοι της περιφέρειας να βρεθούν στο έλεος κάθε εγκληματικών στοιχείων για το επόμενο διάστημα.

Οι διαταγές αυστηρές. Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία αμείλικτη να διατρανώνει  πως υπάρχει σχέδιο και τρόπος αναχαίτισης με ανθρώπινη αλυσίδα των μεταναστευτικών κυμάτων.  Δυστυχώς από την εμπειρία τόσων ετών, γνωρίζουμε, πως η αποτροπή με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αφού τα κύματα των λαθρομεταναστών μόλις βλέπουν αστυνομικούς τρέχουν πάνω τους. Με την είσοδο τους σε ελληνικό έδαφος είναι πλέον περισσότερο από βέβαιο πως αυτοί θα συλληφθούν, θα ταυτοποιηθούν , θα καταγραφούν και θα τους παραχωρηθεί Υπηρεσιακό σημείωμα για την νομιμότητά τους στο ελληνικό έδαφος. Έτσι σε λίγες ώρες ή  λίγες ημέρες οι παράνομοι ( νόμιμοι πλέον) μετανάστες θα καταφθάσουν και πάλι στην Αθήνα.

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε να υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης και βέβαια ευελπιστούμε στην επίλυση του μεταναστευτικού.

Όμως η απούσα εθνική και ενιαία μεταναστευτική πολιτική δεν μπορεί να υποκατασταθεί από ένα επιχειρησιακό αστυνομικό μέτρο του οποίου το περιεχόμενο δεν γνωρίζουμε. Ευχόμαστε και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια το μυστικό σχέδιο να έχει αποτέλεσμα διότι σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο Πολιτική και Φυσική Ηγεσία. Μια ευθύνη που θα αναζητήσουμε σε κάθε επίπεδο τόσο για τα αποτελέσματα στον Έβρο και τις  συνέπειες της απουσίας , μετά την μετακίνηση της αστυνόμευσης, στην περιφέρεια όσο και για τον ξεριζωμό και το κόστος όλων των αστυνομικών που μετακινούνται στα σύνορα.

 

undefined

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Αύγουστος, 2012, 7:31 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr