Ξανά στον Προφήτη Ηλία η περίφημη αρκούδα…….Για τρίτη φορά τις τελευταίες βδομάδες

Για τρίτη φορά, το τελευταίο τρίμηνο, η αρκούδα επιστρέφει στην Περιοχή του Προφήτη Ηλία. Η παρουσία της έγινε γνωστή μέσω ραδιοσήμανσης από το ειδικό κολάρο που της έχει τοποθετηθεί.

Χθες αργά τη νύχτα, μεταξύ 03:00 και 04:00, η αρκούδα διέσχισε και πάλι τη λίμνη της Καστοριάς (με αφετηρία τη θέση «Πέτρα») και στάθμευσε στην ΒΑ όχθη του Λόφου Προφήτη Ηλία.

Με βάση τα τηλεμετρικά δεδομένα η επίσκεψη του ζώου εμφανίζει μια συγκεκριμένη κυκλικότητα με μια συχνότητα περίπου μια φορά τον μήνα (06/06, 26/6, 3/08). Την προηγούμενη φορά η διάρκεια παραμονής τους ζώου στο σημείο αυτό ήταν 17 ώρες οπότε και στη συνέχεια διέσχισε και πάλι τη λίμνη με κατεύθυνση την Κρεπενή.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν ήδη ενημερωθεί και βρίσκονται σε επιφυλακή. Κλιμάκιο της Ομάδας της Καλλιστώ κατευθύνεται ήδη στο σημείο.Προκειμένου να εξασφαλισθεί πρωτίστως η ασφάλεια των κατοίκων αλλά και όλων όσοι πραγματοποιούν αθλητικές δραστηριότητες στην περιοχή, παρακαλούνται να μην προσεγγίζουν τον χώρο έως ότου απομακρυνθεί ξανά το ζώο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Αύγουστος, 2012, 11:43 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr