Νέο portal από τον ΟΑΕΔ με θέσεις και προγράμματα

Η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πύλης αναμένεται από την 1η Σεπτεμβρίου

Από την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί το νέο portal (ηλεκτρονική πύλη) του ΟΑΕΔ με θέσεις εργασίας, προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης, που φιλοδοξεί να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και των ανέργων που χρειάζονται τις υπηρεσίες του.

Μέσω του νέου portal -που έχει ανακοινωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια από την προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού- οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση στις θέσεις εργασίας που προσφέρουν εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, θα ενημερώνονται για τα προγράμματα απασχόλησης που βρίσκονται σε ισχύ και θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή σε αυτά, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παροχής βεβαιώσεων ανεργίας, πληρωμής επιδομάτων και παροχών κ.λπ.

Η αναβάθμιση της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ έχει βασικό σκοπό να αποτελέσει το μέσο αμφίδρομης και διαδραστικής επικοινωνίας του Οργανισμού με τους πολίτες (ανέργους και μη) και τις επιχειρήσεις, παρέχοντας τη δυνατότητα σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας on line, καταχωρίζοντας βιογραφικά σημειώματα εκ μέρους των αναζητούντων εργασία και κενών θέσεων εργασίας εκ μέρους των εργοδοτών, χωρίς την εμπλοκή των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρήστες αρχικά θα εγγράφονται στο portal, προκειμένου να κάνουν χρήση των διαδικτυακών του υπηρεσιών.

Οι εγγεγραμμένοι ιδιώτες- υποψήφιοι εργαζόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και τα προσόντα που απαιτούνται, καθώς και για προγράμματα κατάρτισης, σεμινάρια και ευκαιρίες απασχόλησης, να αναζητούν αγγελίες ή/και στοιχεία επιχειρήσεων – εταιρειών, να αναρτούν και να διαχειρίζονται το βιογραφικό τους σημείωμα, να λαμβάνουν ηλεκτρονικά μηνύματα σχετικά με την τυχόν ανταπόκριση εργοδοτών στην προσφορά εργασίας εκ μέρους τους κ.ά.

Στον αντίποδα, οι εργοδότες θα μπορούν να αναζητούν βιογραφικά σημειώματα εργαζομένων βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, να καταχωρίζουν και να διαχειρίζονται αγγελίες αναζήτησης προσωπικού, καθώς και να ενημερώνονται για προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης.

Τα πλεονεκτήματα της διαδικτυακής εφαρμογής

Με τη λειτουργία της νέας διαδικτυακής εφαρμογής για τη διαδικτυακή σύζευξη προσφοράς – ζήτησης εργασίας αναμένονται τα παρακάτω:

  • Να αποτελέσει ένα ευέλικτο και φιλικό εργαλείο αναζήτησης εργασίας και εργατικού δυναμικού σε συνθήκες πραγματικού χρόνου.
  • Να αποφορτίσει εν μέρει το έργο των εργασιακών συμβούλων τόσο προς την κατεύθυνση της σύζευξης προσφοράς ζήτησης εργασίας, όσο και προς την κατεύθυνση της εισαγωγής βιογραφικών και κενών θέσεων εργασίας.
  • Να προσφέρει υπηρεσίες και σε άτομα που δεν είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. ή δεν επισκέπτονται τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης, ή είναι εργαζόμενοι που επιθυμούν βελτίωση της εργασιακής τους θέσης.

Επιπλέον, μέσω της διαδικτυακής πύλης παρέχεται η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων (e-αίτηση) υπαγωγής σε προγράμματα πολιτικών απασχόλησης – κατάρτισης, εξασφαλίζοντας διαφάνεια στην εξαγωγή αποτελεσμάτων, εξάλειψη της ταλαιπωρίας πολιτών και επιχειρήσεων καθώς και μείωση του φόρτου εργασίας των υπηρεσιών.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη υλοποίησης το portal μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., με δυνατότητες κάλυψης του συνολικού πεδίου της «πρακτικής άσκησης» σπουδαστών ή αποφοίτων στη χώρα μας

Υπενθυμίζεται πως μέσω των ηλεκτρονικού συστήματος του οργανισμού υποβλήθηκαν φέτος 160.000 αιτήσεις για το voucher κατάρτισης, καθώς και 75.000 αιτήσεις για τα προγράμματα αυτεπιστασίας, χωρίς την αναγκαιότητα συνωστισμών, ταλαιπωρίας των πολιτών και τεράστιων χρονικών καθυστερήσεων. ΕΘΝΟΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Αύγουστος, 2012, 3:43 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr