Οι «Αντουανέτες» της πολιτικής μας ζωής – Τα προνόμια των πρώην Προέδρων της Βουλής και των πρωθυπουργών

– Δεν είναι μόνο η υπόθεση Πολύδωρα
– Έχουν ΟΛΟΙ γραφεία και υπαλλήλους στην Βουλή
– Σκέφτονται τώρα να τροποιποιήσουν το νόμο αλλά όχι ριζικά
– Πολύδωρας: «Είχα το δικαίωμα να διορίσω την κόρη μου»
– Εξοργισμένος ο Α.Σαμαράς

Η υπόθεση Πολύδωρα έκανε πολλούς συντάκτες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ να αναρωτηθούν γιατί τόσο καιρό δεν ίδρωνε το αυτί κανενός όσον αφορά τους διορισμούς συγγενών βουλευτών, πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Βουλής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πολύ απλά γιατί ήταν όλοι «στο κόλπο» και γιατί κανέναν δεν συνέφερε να ταρακουνηθεί το σύστημα. Άλλωστε όλα είναι νομότυπα. Είναι όμως και ηθικά;

Αν το ψάξει λίγο κανείς θα διαπιστώσει ότι γραφείο και υπαλλήλους στην Βουλή έχουν – και αναρωτιέται κανείς γιατί – όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου. Από αυτούς ο κ.Μητσοτάκης ας πούμε δεν είναι πλεον ούτε βουλευτής….. Και οι υπάλληλοι αυτοί ξεπερνούν τους 70.

Eπίσης, αν δει κανείς το συμβαίνει με τους πρώην προέδρους της Βουλής θα αρχίσει να τραβάει τα μαλλιά του.

Ο κ.Σιούφας έχει στην διάθεσή του, αν και δεν είναι πλεον ούτε καν βουλευτής, γραφείο με 6 υπαλλήλους που του παρέχει ο νόμος… Επίσης, έχει διορισμένη σε μόνιμη θέση στη Βουλή την κόρη του.

Το ίδιο ισχύει και για τον Απόστολο Κακλαμάνη αλλά και την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη που προσφάτως διόρισε ως μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο της ανιψιά της, όπως και τον κ.Πετσάλνικο.

Πέρα από τα στοιχεία, το σύστημα καλά κρατεί και βολεύει τους δικούς του ανθρώπους έτσι ώστε ακόμα και αν οι ίδιοι οι πολιτικοί μείνουν εκτός παιχνιδιού να είναι βολεμένα τα πραγματικά δικά τους παιδιά.

Την ώρα όμως που η Ελλάδα ζει τις πιο δύσκολες στιγμές στην μεταπολεμική της ιστορία, την ώρα που παρουσιάζονται ως αναγκαία μέτρα που ρίχνουν στα τάρταρα το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Ελλήνων, δεν είναι δυνατόν εκείνοι οι οποίοι έχουν μέρος της ευθύνης να σφυρίζουν αδιάφορα.

Ο κ.Πολύδωρας

Ως Πρόεδρος της Βουλής, έστω και για μία ημέρα, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάρει ως συνεργάτη του το παιδί του. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, με αριθμό 344, 23/7/2012.και αναφέρει πως η Μαργαρίτα Παλύδωρα, «διορίζεται σε οργανική θέση μετακλητού
υπαλλήλου».

Υπάρχει όμως ένα λεπτό σημείο. Όπως επισημαίνεται στο ΦΕΚ, πρόκειται για νέα απόφαση που έρχεται να αντικαταστήσει… «τη διακοπείσα την 18η Μαΐου 2012 θητείας της ως μετακλητής υπαλλήλου κατά την ΙΓ΄Βουλευτική Περίοδο».

Για να το εξηγήσουμε: Η κόρη του κ. Πολύδωρα δούλευε στο γραφείο του πατέρα της και πριν γίνει Πρόεδρος της Βουλής, όταν δηλαδή ήταν 5ος Αντιπρόεδρος επί κυβερνήσεως Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Τώρα, με την απόφαση αυτή ανανεώθηκε η θητεία της- δεν είναι μόνιμος διορισμός – και έτσι σήμερα είναι και πάλι μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του πατέρα της, που δικαιούται βεβαίως ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής!

Δηλαδή, και ο Β. Πολύδωρας ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος για μία ημέρα, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου δικαιούται κι εκείνος να έχει ισοβίως γραφείο με υπαλλήλους στην Βουλή….newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Αύγουστος, 2012, 1:06 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr