»34o River Party: Πετυχημένο και αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς»

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 34o river party. Ήταν μια μεγάλη διοργάνωση από κάθε πλευρά, άρτια και αναβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα. Στη διάρκεια του φεστιβάλ ήρθε πολύς κόσμος και ιδιαιτέρα νέοι, οι οποίοι κατά κοινή ομολογία, πέρασαν καλά, διασκέδασαν και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ιδιαιτέρα αυτοί που είχαν έρθει για πρώτη φορά από άλλα μέρη της Ελλάδος, εκτός Καστοριάς.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει περίτρανα την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νεστορίου του 2010, για τη συνεργασία του δήμου με τη διοργανώτρια εταιρία, γιατί ο θεσμός είχε αρχίσει να φθίνει, είχε κουράσει και οδηγούνταν νομοτελειακά στο μαρασμό και ενδεχομένως στην κατάργηση. Ο θεσμός πλέον με τους νέους διοργανωτές του river party ανανεώθηκε, αναβαθμίστηκε και ισχυροποιήθηκε με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του σε όλη την Ελλάδα.

Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, ιδιαιτέρα σε χώρους και τομείς που υπάρχει τεχνογνωσία και εμπορεία από τους ιδιώτες, μπορεί να οδηγήσει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα, με πολλαπλά οφέλη για όλες τις πλευρές.

Επιτεύχθει με πολύ εντυπωσιακό τρόπο για το δήμο Νεστορίου ένας στόχος που είχε τεθεί με την έναρξη αυτής της νέας συνεργασίας, όπως τη μαζική προσέλευση των επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έμειναν για 6 ως 9 συνεχόμενες ημέρες, γεγονός που σπάει κάθε ρεκόρ παραμονής στο νομό Καστοριάς.

Τα αποτελέσματα της μαζικής αυτής τουριστικής «επιδρομής» είναι προφανή και έκδηλα για όλο το νομό, καθώς υπήρξε μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για δεκάδες επαγγέλματα και επιχειρήσεις του νομού Καστοριάς. Συγκεκριμένα, δούλεψαν, τα Κτέλ, αεροπορικές γραμμές, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες και όλα τα συναφή καταστήματα, ενώ εργάστηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας από όλο το νομό.

Για πρώτη φορά υπήρξαν οργανωμένες εκδρομές στα χωριά του Γράμμου και στην Καστοριά και όλο αυτό το εγχείρημα προσέφερε οικονομική ανάσα σε πολλούς ανθρώπους της περιοχής μας στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, ενώ για το δήμο Νεστορίου αποτελεί εν μέρει και την ανάπτυξη που οραματίζεται.

Πέρα όμως από αυτά, επιπλέον προβλήθηκε στο έπακρο το Νεστόριο και η Καστοριά, καθώς μεγάλα ιδιωτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας ήταν χορηγοί και αυτό αποτελεί το καλύτερο πρεσβευτή για το νομό Καστοριάς, για την τουριστική ανάπτυξη και την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Αναφορικά με τις υποδομές και τη διοργάνωση του φεστιβάλ, ο δήμος ανταποκρίθηκε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό με όσες δυνάμεις διέθετε, ενώ για πρώτη φορά υπήρχε απόλυτη επάρκεια νερού όλες τις ημέρες στο χώρο του river party, αλλά και στον οικισμό. Όμως, όταν προσέρχεται ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, πάνω από 25 χιλ. για 5 ώρες σε ένα σχετικά μικρό χώρο, πάντα θα υπάρχουν παράπονα, ιδιαιτέρα για τις υποδομές δημοσίας υγείας, τουαλέτες κ.λ.π. αλλά αυτό είναι κατανοητό και αναμενόμενο και αποτελεί μια προφανή αδυναμία που δύσκολα αντιμετωπίζεται όσες προσπάθειες και να γίνουν.

Τέλος, για την όποια ταλαιπωρία των επισκεπτών, ο δήμος ζητά συγνώμη και υπόσχεται ότι την επόμενη χρονιά οι συνθήκες και η παραμονή, τόσο των κατασκηνωτών, όσο και των επισκεπτών θα είναι ακόμη καλύτερη, καθώς σχεδιάζει με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να εντάξει το χώρο σ’ ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΤΣΕΣΙΚΑ, για την αναβάθμιση όλων των υποδομών της περιοχής.

Δήμος Νεστορίου – Χ. Γκοσλιόπουλος

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Αύγουστος, 2012, 11:30 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr