Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι

Tην έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) συγκάλεσε για τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος αντίδρασης των ταχυδρομικών υπαλλήλων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση «ξεπούλημα» και «παγκόσμια πρωτοτυπία», επισημαίνοντας ότι ακόμη και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς.

«Είναι απορίας άξιον πώς στην πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομείου πρωταγωνιστεί μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει πολίτες που κατοικούν σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο και σε εκατοντάδες νησιά. Σ’ αυτούς τους πολίτες ο ΕΛΤΑ παρέχει, εκτός της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (Συντάξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, Λιανική Τραπεζική κλπ)».

Η ΠΟΣΤ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία εν όψει των κερδοσκοπικών πρακτικών που θα εφαρμοστούν και επισημαίνει ότι «η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι το Ταχυδρομείο είναι ταυτισμένο με τους Έλληνες πολίτες και τονίζει πως «οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς, η Περιφερειακή, η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν θα επιτρέψουν να διαπραχθεί τέτοιο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, του λαού και της χώρας. Η αντίδρασή τους θα βάλει φρένο στο ξεπούλημα του Ταχυδρομείου».

Σημειώνεται ότι η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε την άμεση προώθηση των  διαδικασιών για την πώληση έως και του 100% των μετοχών των Ελληνικών Ταχυδρομείων αλλά και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων.

ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ περιλαμβάνονται  στη λίστα αποκρατικοποιήσεων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την τρόικα και η απόφαση της Διυπουργικής δίνει πλέον την απαραίτητη εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να σχεδιάσει, να αποφασίσει και να υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών των δύο εταιρειών. Μάλιστα οι μετοχές τους θα μεταφερθούν στο Ταμείο με νεότερη απόφαση της Επιτροπής, προκειμένου να μπορεί και να υλοποιηθεί η πώληση (διαβάστε περισσότερα εδώ). protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Αύγουστος, 2012, 8:59 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr