Στο διαδίκτυο οι δόσεις του φόρου εισοδήματος – Πόσο, πότε και σε πόσες δόσεις θα πληρώσετε το φόρο

 την ερχόμενη Πέμπτη τελικά θα έχουν τη δυνατότητα οι φορολογούμενοι να μπαίνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών και να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων που θα πληρώσουν στην εφορία μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αποπληρωμή σε 7 δόσεις για εισοδήματα έως 60.000 ευρώ.
Όσοι δεν έχουν κωδικό θα μπορούν με τον ΑΦΜ τους να βλέπουν το ύψος των δόσεων.

Τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά της εφορίας έχουν αρχίσει και καταφτάνουν ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που όχι μόνο έλαβαν το εκκαθαριστικό αλλά πλήρωσαν και την πρώτη δόση. Ωστόσο, μεγάλο μπέρδεμα επικρατεί με τις δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος. Και αυτό γιατί σε όλα τα εκκαθαριστικά που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής, η αποπληρωμή προβλέπεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις… ενώ τα δεδομένα στην πορεία άλλαξαν!


Πώς θα μάθετε πόσο και πότε θα πληρώσετε;

Αν περιμένετε κάποιο ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις περισσότρες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου, το πιθανότερο είναι να μη πληρώσετε ποτέ… Ακόμη και αν το εκκαθαριστικό που λάβατε παραπέμπει σε τρεις δόσεις, ίσως μπορείτε να πληρώσετε σε περισσότερες δόσεις.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τον αριθμό των δόσεων, το ύψος τους και την ημερομηνία πληρωμής, δε χρειάζεται να απευθυνθείτε στην εφορία. Από σήμερα όλες αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν στην ηλεκτρονική σελίδα του δικτύου TAXIS. Καθένας θα μπορεί με τους κωδικούς του να μπει και να μάθει αναλυτικά το ποσό και τις ημερομηνίες που θα πρέπει να πληρώσει. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του δικτύου TAXIS, θα υπάρχει μία ειδική εφαρμογή στην κατηγορία ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Αν δεν έχετε υποβάλλει ηλεκτρονικά την φορολογική σας δήλωση και συνεπώς δεν έχετε κωδικούς για το σύστημα TAXIS, τότε μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δόσεις σας και τις ημερομηνίες πληρωμής από την τράπεζα στην οποία θα πληρώσετε το φόρο σας αρκεί να έχετε έναν κωδικό που αναγράφετε στο εκκαθαριστικό σας και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) σας.

Η ρύθμιση του υπουργείου για της αποπληρωμή σε περισσότερες δόσεις θα εφαρμοστεί άμεσα για όλους τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα εως 60.000 ευρώ και ο φόρος τους είναι πάνω από 300 ευρώ.

Αναλυτικά πώς θα πληρωθούν οι δόσεις:

Οι φορολογούμενοι που θα έπρεπε να πληρώσουν την πρώτη δόση τους τον Αύγουστο, θα έχουν το δικαίωμα να πληρώσουν σε 7 μηνιαίες δόσεις έως τον φεβρουάριο.

Οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν την πρώτη δόση τον Iούνιο και θα έπρεπε να πληρώσουν τη δεύτερη δόση τον Αύγουστο, θα μπορούν να πληρώσουν σε 7 δόσεις το υπόλοιπο ποσό.

Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου, μπορούν να μην πληρώσουν τον Αύγουστο και να συνεχίσουν να πληρώνουν το υπόλοιπο της οφειλής από το Σεπτέμβριο, επιμερισμένο σε 5 δόσεις.

Τέλος όσοι πλήρωσαν ήδη την πρώτη δίοση που κανονικά λήγει μέσα στον Αύγουστο, θα μπορούν να μην πληρώσουν το Σεπτέμβριο και να ξεκινήσουν να πληρώνουν το υπόλοιπο του φόρου από τον Οκτώβριο και για 5 μήνες.

Την ίδια ώρα νέο δόγμα που προβλέπει αντί για διώξεις και εξοντωτικές φoρο-ποινές και πρόστιμα, την υπογραφή «συμβολαίου ειλικρίνειας» με την εφορία με αντάλλαγμα πλούσιες δόσεις και απαλλαγές από χρηματικά πρόστιμα και προσαυξήσεις, ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών.
Το σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, και κατάργηση των ποινικών διώξεων και φυλακίσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο που σήμερα ενεργοποιούνται για οφειλή άνω των 5.000 ευρώ και δυνατότητα τμηματικής καταβολής τους ανάλογα με την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου και, σε περίπτωση επιχείρησης, ανάλογα με τον τζίρο της.
Στην αντίπερα όχθη αυστηροποιούνται οι κυρώσεις για εκ προθέσεως φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο φθάνοντας μέχρι και τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων. Διαβάστε την σχετική είδηση
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ημερησία” το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο ποινολόγιο, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι τις αρχές του έτους. Διαβάστε την σχετική είδηση με όλες τις λεπτομέρειες.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Αύγουστος, 2012, 12:04 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr