Ποιους θα «πιάσει» η εφεδρεία

Να τρέξει εντός του 2012 το νέο μοντέλο εφεδρείας ζητά η τρόικα, με την κυβέρνηση να εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την υπαγωγή στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 40.000 έως 45.000 υπαλλήλων από τον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται βέβαιο ότι το καθεστώς θα αφορά 40.000 με 45.000 υπαλλήλους στον στενό δημόσιο τομέα, όπως τα υπουργεία, αλλά και ΔΕΚΟ, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης των προσόντων των υπαλλήλων θα πρέπει να ξεκινήσουν εντός Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναφέρει η εφημερίδα «Το Έθνος», οι υπάλληλοι υψηλών προσόντων των φορέων στους οποίους μπαίνει λουκέτο θα αξιοποιηθούν στον στενό δημόσιο τομέα, ενώ όσοι έχουν περιορισμένα τυπικά προσόντα θα μπουν σε εφεδρεία.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο οι υπάλληλοι που θα επιλεγούν να παραμείνουν σε καθεστώς εφεδρείας για δύο ή τρία χρόνια έναντι ενός έτους που ισχύει με το υφιστάμενο καθεστώς.

Γι’ αυτό το χρονικό διάστημα το ποσό αναπλήρωσης που θα λαμβάνουν δεν έχει κλειδώσει ακόμη και στο οικονομικό επιτελείο μιλούν για 60-70% του βασικού μισθού.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Αύγουστος, 2012, 11:43 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr