Κόβουν την πίστωση οι φαρμακοποιοί

Χωρίς πίστωση θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους από την Πέμπτη 16 Αυγούστου οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στα φαρμακεία της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας, ενώ ήδη μόνο τοις μετρητοίς πληρώνουν τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι στην Εύβοια και τη Φλώρινα.

Ο ένας μετά τον άλλο αποφασίζουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, δηλαδή μόνο με συμμετοχή του ασφαλισμένου και καθολική κάλυψη από τον ασφαλιστικό φορέα του, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο τους.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 117 εκατ. ευρώ για τις ιατρικές συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Μάιο (η συνολική οφειλή ήταν 207 εκατ. ευρώ και  κατέβαλε 90 εκατ. ευρώ στις αρχές Αυγούστου)  και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.

Προς γενίκευση των κινητοποιήσεων

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) έχει  συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο  25 Αυγούστου, με θέμα την έναρξη συστηματικών κινητοποιήσεων για την πληρωμή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ  την περασμένη εβδομάδα έδωσε το «πράσινο φως» στους κατά τόπους  συλλόγους για κινητοποιήσεις και νωρίτερα από τον 1η Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας πως ο ΠΦΣ καλύπτει τις τυχόν ενέργειες των συλλόγων – μελών του και πριν από την σύγκληση της γενικής συνέλευσης.

Σε αναμονή και οι γιατροί

Στο μεταξύ, λήγει τον Δεκαπενταύγουστο η προθεσμία που έδωσε  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ.  Μάριος Σαλμάς και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ.  Γεράσιμος Βουδούρης για την εξόφληση των συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού.

Το ποσό που πρέπει  να καταβληθεί είναι 10 εκατ. ευρώ και αφορά τις αμοιβές των συμβεβλημένων γιατρών για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2012.

Σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλομένων η  Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ που εκπροσωπεί τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον φορέα έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου.protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Αύγουστος, 2012, 6:51 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr