Μειώσεις μισθών σε 171 ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου

Η εγκύκλιος του υπουργείου προς ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου για μείωση των λειτουργικών δαπανών δεν αποτελεί τίποτε άλλο από τελεσίγραφο για μείωση των εξόδων του κράτους και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για μεγάλες μειώσεις μισθών, αλλά και λουκέτα στις πιο ζημιογώνες επιχειρήσεις.

Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει μειώσεις των αποδοχών των εργαζόμενων από 30% ως και 35% με βάση το μισθολόγιο του Δημοσίου που θα ισχύσει πλέον και εκεί, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και μείωση των λειτουργικών δαπανών σε ύψος ως και 30%.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται και το λουκέτο στις δύο πλέον ζημιογόνες επιχειρήσεις, τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος και την ΛΑΡΚΟ. (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Τα μέτρα αυτά θα σημάνουν με βάση τα σημερινά δεδομένα των αποδοχών των εργαζομένων μια μείωση ως και 10.000 ευρώ το χρόνο ( από τις 31.000 ευρώ/χρόνο στις 21.000-22.000/χρόνο).

Με τη μείωση αυτή το κράτος υπολογίζει να εξοικονομήσει, σύμφωνα με την Καθημερινή, περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάλογη θα είναι η εξοικονόμηση από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών με στόχο να εξοικονομήσει το κράτος ποσά ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Αύγουστος, 2012, 9:13 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr