Καταβάλλονται οι εξισωτικές αποζημιώσεις για το 2011

Διαθέσιμα για ανάληψη είναι από σήμερα τα ποσά πληρωμής των δικαιούχων της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2011, με στόχο τη στήριξη των κτηνοτρόφων των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν επιπρόσθετες οικονομικές δυσκολίες λόγω και της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών.

Μετά την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία έγινε αύξηση των πιστώσεων για την Εξισωτική Αποζημίωση σε 160 εκατ. ευρώ και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις ελέγχων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 17 Αυγούστου εκδόθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι εντολές πληρωμής των δικαιούχων και στις 19 του μήνα πιστώθηκαν απευθείας στους λογαριασμούς τους.

Η πληρωμή αφορά όσους δικαιούχους πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια επιλεξιμότητας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις στις αιτήσεις τους. Συνολικά καταβλήθηκαν 126 εκατ. ευρώ σε 69.014 δικαιούχους. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τα ποσά πληρωμής που τους καταβλήθηκαν από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).

Στην ίδια ιστοσελίδα μπορούν, επίσης, να ενημερώνονται αναλυτικά και όσοι δικαιούχοι δεν τους καταβλήθηκε η Εξισωτική Αποζημίωση, είτε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας είτε γιατί οι αιτήσεις τους παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης είναι ετήσια και αφορά σε δικαιούχους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας, με κυριότερα:

– να κατέχουν γεωργική εκμετάλλευση σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές τουλάχιστον 2Ha (20 στρέμματα)

– να κατοικούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ή να είναι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι με αποδεδειγμένη τη μετακίνηση των ζώων

– να έχουν γεωργικό εισόδημα μεγαλύτερο του 25%, δηλαδή, τα εισοδήματα από τη γεωργία να αποτελούν τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους εισοδήματος

– να μην έχουν μόνιμη εξωγεωργική απασχόληση.

Για τους γεωργούς που έχουν ελλείψεις σε δικαιολογητικά, διευκρινίζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι πρέπει μέχρι 31 Αυγούστου να υποβάλουν μέσω των ΕΑΣ στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά, ώστε, αφού γίνει ο έλεγχός τους, να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 12-18 Σεπτεμβρίου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Αύγουστος, 2012, 3:36 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr