ΚΚΕ : Υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς o Λ. Ζέγας & Άργους Ορεστικού ο Ν. Αντωνιάδης

 • Υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς με το ΚΚΕ ο κ. Λεωνίδας Ζέγας και Άργους Ορεστικού όπως πρώτοι παρουσιάσαμε ο κ. Νίκος Αντωνιάδης. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες και βιογραφικά των υποψηφίων.

Οι τοπικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε μια περίοδο που τα προβλήματα του λαού θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο. Οι εργαζόμενοι θα φτάσουν στο σημείο που δε θα είναι σε θέση να πληρώσουν λογαριασμούς, θα περιορίσουν ακόμη και τα είδη διατροφής.

Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γίνει με τα προβλήματα της παιδείας, υγείας, πρόνοιας, το πρόβλημα των ναρκωτικών, του περιβάλλοντος. Για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού ούτε λόγος για διακοπές, όταν η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία ξεπερνά με βάση τα επίσημα στοιχεία το 16%, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται με τη νεολαία και τις γυναίκες. Όταν η φτώχεια και η εξαθλίωση αγγίζει πλατιά τμήματα του λαού.
Οι εκλογές για τον πιο αντιδραστικό θεσμό που καθιερώθηκε στη χώρα, τη νέα διοικητική δομή, δηλαδή τον «Καλλικράτη», σημαίνει την εμπορευματοποίηση, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την τοπική φορολογία, τις αυξημένους ευθύνες της τοπικής διοίκησης χωρίς πόρους από το κράτος. Δεν μπορεί ο θεσμός αυτός να κρύψει τη σχέση του με το πνεύμα και το γράμμα του μνημονίου και όλων των αντιλαϊκών συμβάσεων και νόμων που ψηφίστηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Σημαίνει θωράκιση του πολιτικού συστήματος, σημαίνει ευνοϊκούς όρους για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Σημαίνει κατακερματισμό και εμπορευματοποίηση τομέων όπως παιδεία, υγεία, πρόνοια, άρα είναι δεδομένο ότι δε θα παρέχεται μόρφωση του ίδιου επιπέδου σε όλα τα ελληνόπουλα. Το ίδιο θα συμβεί και με την υγεία του λαού κτλ.
Σημαίνει περίπου 35000 απολύσεις εργαζομένων στην τοπική διοίκηση και πλήρη εφαρμογή των ελαστικών μορφών εργασίας.
Το γεγονός ότι το περιεχόμενο του Καλλικράτη είναι αλληλένδετο, με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, με το αντιδραστικό μνημόνιο, καθορίζει για το ΚΚΕ και το πλαίσιο της εκλογικής μάχης. Θα είναι μια μάχη εφ’όλης της ύλης. Οι εκλογές θα είναι πολιτικές εκλογές, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να πουν το αντίθετο.
Θα αναδείξουμε τις αιτίες των προβλημάτων, τις ευθύνες αλλά και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, δηλαδή το δρόμο της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Μ’ αυτήν την έννοια, το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών για τα τοπικά κρατικά διοικητικά όργανα, πρέπει να αποτελέσει όπλο στον αγώνα του λαού. Να καταδικάσει αυτούς που του ρουφάνε τη ζωή, να αναδείξει ανθρώπους συμμάχους της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.Σήμερα υπάρχει ένα δεδομένο : ότι βρίσκονται στο κατακόρυφο η λαϊκή οργή, η λαϊκή αγανάκτηση, ο θυμός. Όλα αυτά που θα ακυρωθούν αν δεν εκφραστούν στην πράξη με ψήφο και με σαφή καταδίκη στους συνδυασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε εκείνους τους συνδυασμούς που υποστηρίχτηκαν από ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ.
Αυτός ο λαός θέλει δίπλα του ασυμβίβαστους αγωνιστές και όχι αγωνιστές της φράσης, κινδυνολόγους και τρομοκράτες, συκοφάντες και αποφασισμένους να μην πειράξουν ούτε μια τρίχα από τα κέρδη των μονοπωλίων.
Δε χρειάζεται απλά έντιμους δημάρχους, συμβούλους και περιφερειάρχες, αλλά αδιάλλακτους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Χρειάζεται εκλεγμένους άφοβους , που δε διστάζουν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα.

 • Την κρατική πολιτική την προώθησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ, ακόμα και συνδυασμοί που εκφράστηκαν ως αντάρτες και ανεξάρτητοι, άφησαν τη σημαία της ανεξαρτησίας από την άλλη μέρα που πήραν στα χέρια τους το τιμόνι της διοίκησης.


 • Στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, συναντιούνται άνθρωποι που δεν είναι άγνωστοι στο λαό της περιοχής. Έχουμε βρεθεί στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, μπροστάρηδες σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.


 • Είμαστε :


 • – Στελέχη και μέλη του ΚΚΕ


 • – Φίλοι και συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ


 • – Στελέχη και μέλη της ΚΝΕ


 • – Ριζοσπάστες αγωνιστές που έχουμε βρεθεί μέσα στους εργατικούς αγώνες, στα ταξικά συνδικάτα του ΠΑΜΕ, στο χωράφι και τα μπλόκα της ΠΑΣΥ, στους αγώνες των ΕΒΕ μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ, στους γυναικείους συλλόγους της ΟΓΕ, στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα και τις Επιτροπές Ειρήνης, στις Επιτροπές για το Περιβάλλον και στους αγώνες που αναπτυχθήκαν στη Δυτική Μακεδονία ενάντια στην ασύδοτη δράση της ΔΕΗ ΑΕ, στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, στους αγωνιστικούς συνδυασμούς στα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια και τόσα άλλα.
 • Δίνουμε τη μάχη με αφετηρία τους τόπους δουλειάς, τις φτωχογειτονιές, τα χωριά που δέχονται συνεχή χτυπήματα.
 • Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές και κομμουνίστριες και συνεργαζόμενοι, θα μπαίνουν μπροστά στην αποκάλυψη της αδικίας, στην αποκάλυψη της κερδοσκοπίας, θα μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση, στήριξη και αλληλεγγύη των αγώνων. Δε θα ισχυρίζονται ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά τους τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν το λαό. Δε θα ισχυρίζονται ότι θέλουν να λύσουν τα προβλήματα , αλλά δεν έχουν πόρους.
 • Δε θα λυπηθούμε κόπους και θυσίες για την αναγέννηση και ανασύνταξη του κινήματος, για απόσπαση κατακτήσεων, για την τελική νίκη.
 • Είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους αγωνιστές από άλλους πολιτικούς χώρους που έχουν αγανακτήσει με αυτά τα βάρβαρα μέτρα, που είναι κατά του «Καλλικράτη» και τους καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί μας, να δώσουν τη μάχη με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη.

 • Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς: Γιώργος Τίγκας, γεννημένος το 1983 στην Καστοριά, δάσκαλος. Για πολλά χρόνια Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ρόδου και Καστοριάς της ΚΝΕ. Γραμματέας της ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
 • Υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς: Λεωνίδας Ζέγας, γεννημένος το 1953. Μηχανικός Αυτοκινήτων, γουνεργάτης και σήμερα συνταξιούχος. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κολοκυνθούς το 1985-1987, Πρόεδρος στον Αθλητικό Σύλλογο «Αναγέννηση Κολοκυνθούς» το 1987-1989, επί σειρά ετών στέλεχος του κινήματος ειρήνης, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς και συνεχόμενα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου.
 • Υποψήφιος Δήμαρχος Άργους Ορεστικού: Νίκος Αντωνιάδης, γεννημένος το 1971 στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, καθηγητής πληροφορικής. Εργάζεται και κατοικεί στο Άργος Ορεστικό. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ και γραμματέας στην ΕΛΜΕ Καστοριάς. Διετέλεσε στη Γερμανία επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ και αντιπρόεδρος στην ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Διετέλεσε στη Γερμανία επί σειρά ετών γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Ντίσελντορφ. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ το 2009. Μέλος της ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ. Υπεύθυνος γραμματείας Καστοριάς του ΠΑΜΕ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Ιούλιος, 2010, 12:37 μμ. στις Κατηγορίες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & Περιφερειακές ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr