Τη Δευτέρα οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς τη Δευτέρα δίνονται στη δημοσιότητα  οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, ανακοίνωσε επίσης, ότι από το 2013 θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών , ενώ το Προεδρικό Διάταγμα θα είναι  έτοιμο στα μέσα Οκτωβρίου. Όπως διευκρίνησε ο κ. Αρβανιτόπουλος η αξιολόγηση σε καμία περίπτωση δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά αντίθετα θα δίνονται κίνητρα εξέλιξης και κατ επέκταση μισθολογικά  για όλους όσοι βελτιώνουν το εκπαιδευτικό έργο.

Για το θέμα της αξιολόγησης συστήνεται ειδική επιτροπή που θα δέχεται προτάσεις έως  τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μεγάλη διαβούλευση για το θέμα, ενώ σε ότι αφορά σε συγχωνεύσεις σχολείων θα εξετασθούν ύστερα από την έναρξη της αξιολόγησης. Σε ότι αφορά στις συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων πρέπει πρώρα να εφαρμοσθεί ο νόμος για τα ΑΕΙ-και όσοι έχουν την ευθύνη θα υποστούν τις συνέπειες αν δεν τον εφαρμόσουν- και μετά, όπως δήλωσε ο υπουργός θα πραγματοποιηθούν οι συγχωνεύσεις.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε ότι θα έχουμε αξιολόγηση στα σχολεία με αντικειμενικό και αδιάβλητο τρόπο, επισημαίνοντας ότι νέο εξεταστικό σύστημα δεν θα εφαρμοσθεί πριν το 2016.

Σε ό,τι αφορά στα βιβλία, ο υπουργός επiσήμανε ότι έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα είναι σε όλα τα σχολεία.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Αύγουστος, 2012, 4:22 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr