Όλο το «πακέτο» περικοπών» για τους στρατιωτικούς! Τι κόβεται

Το πακέτο θα ισχύσει είτε όλόκληρο είτε ένας συνδυασμός των επιμέρους μέτρων, ίσως δε ελαφρώς τροποποιημένα.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν ψαλίδισμα :

-Στους μισθούς θα υπάρξει μείωση κατά μέσο όρο 5-6%. Εξετάζεται να είναι κλιμακωτή- μικρότερη για τους χαμηλόμισθους. Εξετάζεται επίσης ο χρόνος έναρξης ισχύος δηλαδή αν θα αρχίσει από τωρα ή από 1-1 -2013. »Παίζει» και κάποια αναδρομικότητα.

– Στα επιδόματα κόβονται όλα τα “εικονικά” οδοιπορικά πλήν όσων υπηρετούν σε Εβρο και νησιά ή μάχιμες μονάδες (πχ πλοία, πτέρυγες,ΕΤΑ, καταδρομείς κλπ).Για τους υπηρετούντες σε πλοία εξετάζεται μικρή αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης κατά την διάρκεια περιπολιών.Περιορίζονται και άλλα επιδόματα που θα δίδονται «πιο ορθολογικά».

-Κόβονται ή περιορίζονται δραστικά οι μεγάλες αποζημιώσεις εξωτερικού ( μισθός »εξωτερικού» και μισθός »εσωτερικού») πλήν όσων είναι σε μάχιμες αποστολές που και αυτές μάλλον περιορίζονται.

– Περιορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων επιδόματος επικινδυνότητας-πτητικού, καταδυτικού κλπ. και πλέον θα το λαμβάνουν μόνο όσοι ασκούν καθημερινά την επικίνδυνη ειδικότητα τους. Δηλαδή όσοι π.χ. πιλότοι, αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι κλπ είναι αποσπασμένοι σε Γενικά Επιτελεία, γραφεία, στο εξωτερικό κλπ κλπ θα το χάσουν όλο ή μερικό,όπως και όσοι κάνουν μόνο »συντήρηση» της επικίνδυνης ειδικότητας τους με λίγες πτήσεις, καταδύσεις, άλματα κλπ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα δικαιούχοι είναι στον Στρατό Ξηράς περίπου 2.700 στρατιωτικοί ( αλεξιπτωτιστές, πιλοτοι ελικοπτέρων, βατραχάνθρωποι, ναρκαλιευτές ).Στην Πολεμική Αεροπορία είναι 2.500-3.000 εκ των οποίων 1.710 πιλότοι και από αυτούς μόνο 700-800 σε θέσεις πρώτης γραμμής .Στο Πολεμικό Ναυτικό οι δικαιούχοι σήμερα είναι 890 και εξ αυτών κινδυνεύουν να το χάσουν περιου 100 που υπηρετούν σε γραφεία.Επίσης θα το χάσουν οι δικαιούχοι ανώτατοι αξιωματικοί αυτής της κατηγορίας κατα τα πρότυπα του Πολεμικού Ναυτικού που πχ οι υποναυαρχοι των υποβρυχίων εδώ και λίγους μήνες δεν παίρνουν το »υποβρύχιο» επίδομα αφού δεν είναι σε υποβρύχια.

Τα υπό συζήτηση, στα υπουργικά γραφεία , μετρα δεν έχουν »κλείσει» όπως προαναφέραμε, πλήρως και ζυγίζονται από πολλές πλευρές- κυρίως να μην θιγούν πολύ οι πραγματικά μάχιμοι, όπως λένε. Επίσης υπογραμμίζεται ότι όλα τα μέτρα που θα υιοθετηθούν θα μπουν για συζήτηση -έγκριση όσον αφορα τα συνολικά κονδύλια που θα εξοικονομούνται, από την τρόικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Αύγουστος, 2012, 9:59 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr